Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Próbaüzemben elindítottuk az Inzulinpumpa Regisztert
  2011.05.13.MDT Web-szerkesztőségHírkategória: Inzulinpumpa
  A Magyar Diabetes Társaság Vezetősége 2009. január 18-án határozott a magyarországi Inzulinpumpa Regiszter kialakításáról. Az elmúlt több mint két év során számos szakmai, hatósági egyeztetésre, tervezésre került sor, időközben jelentős jogszabály változás is történt. A XVII. Dunántúli Diabetes Hétvégén bemutatásra került a Regiszter, melyet követően mai naptól elérhető próbaüzemben a rendszer.

  A koncepció kettős volt, egyrészt a rendszer egy jövőbeni cukorbetegek gondozását támogató online rendszer egyik pilléreként került megvalósításra, másrészt a közvetlen célja adatgyűjtés az inzulinpumpával kezelt betegek anyagcsere-státuszáról, a kezelési módszerről, annak eredményességről. A rendszer egyúttal felváltja a papír alapú adatfeldolgozást, ugyanakkor fontos szempont volt, hogy lehetőség szerint NE jelentsen a centrumok számára többletmunkát!

  Internet alapú, elektronikus adatgyűjtő rendszer került kialakításra, így nem szükséges a rendelőben, kórházban semmilyen szoftver telepítése, kizárólag egy internet kapcsolattal rendelkező számítógépre van szükség. A Regiszter a már „ismerős” [diabet.hu ] felületről érhető el, ahol a megszokott felhasználó név / jelszó párossal bejelentkezve valamennyi Inzulinpumpa Centrum-ként megjelölt Diabetológiai Szakellátóhely munkatárs automatikusan hozzáfér az Inzulinpumpa Regiszterhez is!

  Az adatszolgáltatás önkéntes, a beteg beleegyezésén alapul. A működési folyamat röviden:
  - beteg alap adatainak (név, lakcím) kitöltése és
  - beteg-beleegyező nyilatkozat elfogadása és nyomtatása, aláírása (!)
  - diabétesz adatok felvétele és inzulinpumpa indikáció,
  - a követő vizsgálatok alkalmával a kezelés során keletkező mutatók rögzítése.

  További részletek, Inzulinpumpa Regiszter indítása információs oldalunkon >>
  [ www.diabet.hu/inzulinpumpa ]


  FONTOS: a próbaidőszak alatt rögzített adatok - a rendszer éles indítása előtt - törlésre fognak kerülni, nyugodtan próbálgatható a rendszer, a tesztüzem célja éppen ez. Amennyiben már a tesztidőszak alatt rögzített adatlapok is, vagy akár csak néhány közülük megtarthatónak minősíthető mind általunk, mind Önök által, úgy az ilyen értelmű, az egyes Inzulinpumpa Centrum(ok)tól érkező, megadott TAJ szám(ok)ra vonatkozó adatmegtartási kéréseket figyelembe vesszük, azaz az így, külön beazonosított adatlapokat nem fogjuk törölni a próbaidőszak végén.

Vissza