Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Május végéig lehet kedvezményesen belépni a Magyar Orvosi Kamarába
  2011.05.11.Magyar Orvosi KamaraHírkategória: Általános
  A Országgyűlés 1994-ben bevezette, 2007-ben eltörölte, majd 2011-ben megint kötelezővé tette a kamarai tagságot.

  Ennek megfelelően 2011. április 1-től Magyarországon orvosi tevékenységet ismételten csak olyan orvos végezhet, működési nyilvántartásban csak olyan orvos tarható, aki tagja a Magyar Orvosi Kamarának.

  Az orvosi tevékenységet jelenleg is folytató, de kamarai tagsággal nem rendelkező kollégák 2011. április 1. és május 31. között tehetnek eleget a kamarai törvény kötelező tagságot előíró rendelkezéseinek azzal, hogy felvételüket kérik a kamarába.

  A MOK-ba ismételten belépő esetén a regisztrálási díj jelenleg kedvezményesen 3000 Ft. Mentesül a regisztrációs díj megfizetése alól aki első alkalommal kéri felvételét a Magyar Orvosi Kamarába, aki 70 éven felüli, aki az Eü.kamarai tv. 17.§ (1) a) bekezdése alapján maga kérte kamarai tagsága felfüggesztését. (Akinek a kamarai tagsága megszűnt - saját elhatározásából vagy a MOK határozata alapján - azokra a mentesség nem vonatkozik.) Annak, aki május 31-ig nem tesz eleget a belépési kötelezettségnek, 6000.- Ft regisztrációs díjat kell majd fizetni.

  A felvételi eljárást megkönnyítendő, a MOK honlapján egy online kitöltendő felvételi kérelem űrlap áll rendelkezésre.

  További részletek: www.mok.hu/tagfelvetel

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT – Novo Nordisk pályázata az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából

Az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából az MDT és a Novo Nordisk pályázatot hirdet diabetológiai szakellátóhelyek, diabetológusok és edukátorok számára.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.