Megjelent a legújabb OEP rendelet
Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Megjelent a legújabb OEP rendelet
  2011.05.05.MDT Web-szerkesztőség, Dr. Strényer FerencHírkategória: Jogszabályok, rendeletek
  Jogszabályok, rendeletek2011. május 1.-től ismét változások történtek az OEP gyógyszertörzsben. 45 új készítmény kapott TB támogatást, 34 készítmény támogatását törölték. 62 készítmény ára jelentősen csökkent, áremelkedés nem volt. 27 készítmény kapott egészségügyi jogcímhez kötött új támogatást.

  A diabetológiában használatos az emelt, kiemelt indikációhoz kötött támogatási kategóriába tartozó gyógyszerek felírhatóságában jelenleg változás nem volt.
  A belgyógyászok által felírható és javasolható gyógyszerek körében annyi változás volt, hogy az EÜ 90 százalékos támogatási kategória 1/d pontjába újabb rosuvastatin került be Roxera néven, 10, 20, és 40 mg-os kiszerelésben.

  Az Európai Unióban az EMA által 2010. október 23-án felfüggesztett roziglitazon tartalmú gyógyszerek (Avandia, Avandamet és Avaglim) még most is szerepelnek a listában. A korábbi híradásainknak megfelelően azt tanácsoljuk, hogy az érintett betegeket mielőbb állítsák át alternatív kezelésre.

  A társadalombiztosítási támogatással rendelhető és kiszolgálható gyógyászati segédeszközök teljes körének érvényes listájában a diabetológiát érintő változás nem volt.

  A frissített OEP rendeleteket 'Jogszabályok, rendeletek' rovatunkban
  tekinthetik meg >>


  A Magyar Diabetes Társaság Web-szerkesztősége nevében,
  Dr. Strényer Ferenc

Vissza