Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Beszámoló a 'Korszerű diabetes kezelés a 2011-es irányelvek tükrében' című továbbképzésről
  2011.04.30.MDT, Molnár Krisztina és Trendlné Mandl HajnalkaHírkategória: Szakápolás
  Fővárosi Önkormányzat Szent János Kórháza és Észak-budai Egyesített KórházaiIdén hatodik alkalommal 2011. április 28-án csütörtökön került megrendezésre a Fővárosi Önkormányzat Szent János Kórháza és Észak-budai Egyesített Kórházai Diabetológiai Osztályának szervezésében a szakdolgozóknak, rezidenseknek és orvosoknak is továbbképzési pontot érő továbbképzés.

  E tudományos nap népszerűsége és látogatottsága egyre nő. A regisztrált résztvevők száma minden évben egyre nagyobb, sőt az idei év kuriózuma, hogy a határon túlról is érkezett szakdolgozó kollégák egy lelkes csapata. 170 regisztrált résztvevő és 17 előadás fémjelezte a gazdag szakmai programot. A hallgatóság nagy száma ellenére is sikerült a szervezőknek, mint mindig, családias hangulatot teremteni.

  Az első blokkban, melyet dr Baranyi Éva kezdett és szakápolói oldalról Patai Csilla diabetológiai szakdolgozó folytatott, a cukorbetegséggel szövődött terhesség témaköréről esett szó. Az előadások után feltett kérdések számából arra lehet következtetni, hogy ez a téma igen nagy érdeklődésre tart számot.
  A blokk további előadásai a cukorbeteg gyermekek ellátásáról szóltak. Dr Blatniczky László az inzulinkezelés művészetéről, míg munkatársai Pész Andrásné és Szabó Gabriella, a diabetes kezelés buktatóiról tartották meg előadásaikat.
  Nagyon hasznos volt Eisenhauerné F. Andrea bemutatója a betegedukációs térképek használatáról. Sok alapellátásban dolgozó kolléganő volt jelen a hallgatóság között, s a visszajelzésekből kiderült, számunkra ez újdonság volt.

  Rövid szünet után a második blokk Prof. Dr. Winkler Gábor előadásával kezdődött, és az ő moderálásával a János Kórház II.sz. Belgyógyászati Osztály orvoscsapatának előadásaival folytatódott. Ezek keretén belül ismerkedtünk meg a 2-es típusú diabetes jelenlegi, modern kezelésével.

  Ebédszünet után, a harmadik blokkban, a diéta és a mozgás került előtérbe. Fontos, hogy e két terület minél inkább a betegek és a szakdolgozók figyelmébe kerüljön.

  Természetesen nem maradhatott el a workshop sem. Itt négy csoportba osztva minden résztvevő elmélyíthette elméleti és gyakorlati tudását az inzulin beadó készülékek, a penek és az inzulinpumpák használatában.

  Hála a rendezvényt támogató cégeknek, a továbbképzés mindenki számára ingyenes volt.
  Köszönjük a szervezők áldozatos munkáját, az előadók felkészültségét és megtisztelő részvételét, mely a tudományos nap végéig kitartott.

  Molnár Krisztina és Trendlné Mandl Hajnalka
  diabetológiai szakasszisztensek

Vissza