Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • A szellemi tulajdonjog védelméért Milleniumi Díjat kapott a 77 Elektronika
  2011.04.28.MDT Web-szerkesztőségHírkategória: Általános

  Az iparjogvédelmi tudatosság érvényesítése és a szellemi tulajdon védelmében tett erőfeszítéseiért az idei évben a 77 Elektronika Kft. is megkapta a Millenniumi Díjat az ENSZ által meghirdetett Szellemi Tulajdon Világnap alkalmából. A száz százalékban magyar tulajdonú innovatív vállalat közel negyven iparjogvédelmi bejelentés tett, portfoliójában több megadott szabadalom, és mintegy húsz érvényes védjegy szerepel.

  A szellemi tulajdonjog védelméért Milleniumi díjat kapott a 77 Elektronika

  A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (korábban Magyar Szabadalmi Hivatal) idén tizenegyedik alkalommal adta át a Millennium Díjat a szellemi tulajdon védelmében fontos szerepet játszó intézményeknek és cégeknek az ENSZ által meghirdetett Szellemi Tulajdon Világnap alkalmából.

  A jelentős iparjogvédelmi portfoliója és az elért gazdasági sikerek elismeréseként a díjazottak között szerepel az orvosdiagnosztikai eszközöket gyártó, idén 25 éves 77 Elektronika Kft. is. A száz százalékban magyar tulajdonú vállalat közel negyven iparjogvédelmi bejelentés tett, portfoliójában több megadott szabadalom, és mintegy húsz érvényes védjegy szerepel, amely tükrözi a cég tudatos márkaépítését és a szellemi tulajdonnal, mint vagyoni elemmel való gazdálkodását.

  Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika Kft. ügyvezető igazgatója az MTA Zenetudományi Intézetében rendezett ünnepélyes díjátadón elmondta: „Rendkívül büszkék vagyunk a díjra, amely a folyamatos kutatási és fejlesztési munkánk elismerése. Fejlesztés-orientált családi vállalkozásként az elmúlt közel huszonöt évben mindig az innovációt és az állandó, megbízható minőséget tartottuk fő alapelveinknek. Saját fejlesztésű vércukormérő és vizeletelemző készülékeinket betegek ezrei, laboratóriumok százai használják nap, mint nap, számunkra ez a bizonyítéka annak, hogy egy jó ötlettel és sok befektetett munkával a hazai szabadalmakból idővel piacképes, és nemzetközileg is versenyképes termékek születhetnek.

  Millennium Díjasok 2011-ben: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézete, 77 Elektronika Kft., Typotex Elektronikus Könyvkiadó

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT – Novo Nordisk pályázata az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából

Az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából az MDT és a Novo Nordisk pályázatot hirdet diabetológiai szakellátóhelyek, diabetológusok és edukátorok számára.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.