Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Beszámoló a XVII. Dunántúli Diabetes Hétvégéről
  2011.04.26.Dr. Martos TímeaHírkategória: XVII. Dunántúli Diabetes Hétvége
  XVII. Dunántúli Diabetes HétvégeA kétévente megrendezésre kerülő Dunántúli Diabetes Hétvége népszerűsége és látogatottsága egyre nő, a regisztrált résztvevők száma minden évben egyre nagyobb, idén az előre regisztrált tagok száma meghaladta az ezer főt.

  Mindezek ellenére a Dunántúli Diabetes Hétvége semmit sem vesztett családias hangulatából, a már megszokott balatoni környezetben régi ismerősök találkoznak itt és kötnek új ismeretségeket. A nívós szakmai programok betekintést engednek a diabetológia minden területére a genetikától a klinikumig, a gyermekkortól az időskorig.
  (X) HIRDETÉS

  A szakmai program során minden évben sor kerül a legújabb tudományos eredmények bemutatására, a szimpóziumok keretében a legújabb és már bevált kezelési stratégiákról, gyógyszerekről hallhatunk részletesen, mérlegelve az előnyöket és hátrányokat.

  A Magyar Diabetes Társaság munkacsoportjai is beszámoltak tevékenységükről, ahol megismer­hettük a magyar viszonyokat, betegeket, problémákat, összehasonlítva a nemzetközi adatokkal. Idén is érdekes tényekre derült fény, ki gondolná például, hogy mennyire nehéz adatokat gyűjteni gesztációs és pregesztációs diabéteszesekről, és mekkora előnyt jelenhet a centrumokban történő gondozás. Lényeges részletek derülnek ki ilyenkor a kezelésről, és a mindennapi problémákról is hallhatunk információkat, megoldási lehetőségeket kapunk első kézből, szakértőktől.

  Az idei év újdonsága és érdekessége a betegek bemutatása, megszólaltatása volt, ami okozott néhány vidám és főleg tanulságos percet a hallgatóságnak.  Interjú Dr. Vándorfi Győzővel, a DDH főszervezőjével

  Természetesen nem maradhatott el a szövődményekkel kapcsolatos legújabb eredmények, áttekintések bemutatása sem.

  Az utóbbi pár évben kiemelt szerep jutott a kockázatalapú diabetes szűrésnek, a magyar FindRisk vizsgálatoknak. A FindRisk II vizsgálat 2011. március 31-én zárult le, több mint 70000 beteg anyagait dolgozza fel. Majdnem 71000 betegből több mint 28000 résztvevő ért el 12 pontnál magasabb értéket. Az eredmények részletes bemutatása 2011. június 7-én várható, kormányzati részvétellel sajtótájékoztató keretében.

  A Társaság új szakmai irányelve is bemutatásra került, mely illeszkedik a nemzetközi irányokhoz. Minden elérhető antidiabetikus kezelési módszert, oralis antidiabetikumot megemlít, meghagyva az individuális kezelés lehetőségét. Irányokat, céltartományokat határoz meg konkrét számadatok és célok helyett, mely jobban illeszkedik a holisztikus orvoslás szemléletéhez.

  Az előadások szüneteiben 30 kiállító standjain nézhettek körül a résztvevők, játszva tanulhattak a szárazabb előadások után, néha helyette, ami természetesen nem követendő…

  A közös vacsora volt a felhőtlen szórakozás helye, ahol az egészséges vacsora után a táncszenvedélyünknek is hódolhattunk, hiszen a sport csökkenti a cukorbetegség kockázatát, frissíti a tanulni vágyó agyat és segíti a másnapi koncentrációt.

  Minden kezdő rezidens, PhD hallgató, tapasztalt szakorvos, diabetológus, gyermekgyógyász, nőgyógyász és háziorvos nevében mondhatom, köszönjük, hogy részt vehettünk a XVII. Dunántúli Diabetes Hétvégén, és reméljük, megvalósul a jól ismert mondat, jövőre, veled, ugyanitt!

  Dr. Martos Tímea

Vissza