Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Pannon Diabetes Díj
  2011.04.16.DDH HírmondóHírkategória: XVII. Dunántúli Diabetes Hétvége
  Az Alapítvány a Cukorbetegekért és a Veszprém Megyei Diabetes Egyesület az I. Dunántúli Diabetes Hétvége (DDH) megrendezésének 20. évfordulójára Pannon Diabetes Díjat alapított.

  A díjat kétévente egy, a Dunántúlon dolgozó, a cukorbetegek ellátásban kimagasló szakmai és emberi teljesítményt nyújtó orvosnak és egy nővérnek vagy dietetikusnak ítélik oda az alapítók.
  A díjat az alapítók első alkalommal a DDH-n adták át. Az alapítók a díj alapításával nagyrabecsülésüket kívánják kifejezni a cukorbetegek közvetlen ellátásában dolgozó orvos, nővér, dietetikus kollégáknak. Szeretnének hozzájárulni az orvoslás megbecsülésének helyreállításához.
  A díjat az idei évben dr. med. habil. Simon Kornél egyetemi magántanár és Bosits Istvánné, Hajni, a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Belgyógyászati, Diabetes és Anyagcsere Centrumának vezető asszisztense vehette át.

  Bosits Istvánné, Hajni
  1986 óta dolgozik a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Belgyógyászati, Diabetes és Anyagcsere Centrumában. 15 éve a centrum vezető asszisztense. 1989-ben már az első, inzulinnal kezelt páciensek számára szervezett, kórházon kívüli bentlakásos tanfolyam kimunkálásában részt vett. Munkáját nagy szakmai hozzáértéssel, empátiával, példamutató kreativitással végzi. A Centrumban rá háruló vezetői és nővéri munkát lelkiismeretesen, felkészülten végzi: személyét munkatársai tisztelete és szeretet övezi. Orvos és szakdolgozó munkatársaival, a páciensekkel és hozzátartozóikkal kapcsolata mindig korrekt és humánus. A Dunántúli Diabetes Hétvégék szervezésében a kezdetektől részt vesz. A tavaly bevezetett „Beszéljünk a diabéteszről” páciens-edukációs program oktatója. Több rendezvényen előadás szerzőjeként számolt be a saját és munkatársai tapasztalatairól.

  Dr. med. habil. Simon Kornél
  Egyetemi magántanár, 1967-ben szerzett ovosi diplomát a pécsi tudományegyetemen, majd 10 éven át az ottani I. Belklinikán dolgozott Dr. Jávor Tibor professzor mellett. Ezt követően Székesfehérvárra került, a Fejér Megyei Szent György Kórházba, ahol a kardiológiai belosztályt vezette. Itt kezdett el foglalkozni diabetológiával, ezen belül is a diabéteszes betegek edukációjá-val, amelynek során alapvető felismerések születtek a diéta gyakorlatával, a vércukor beteg általi többszöri meghatározásával, illetve az inzulindózis ennek alapján történő módosításával kapcsolatban. Munkássága középpontjában a diabéteszt megelőző macroangiopathia kóroktana állt. A DDH-kon többször tartott nagy érdeklődéssel kísért, korát megelőző felismeréseket tartalmazó előadást. Seregélyesen munkatársaival DDH-t rendezett. 2000 szeptembere óta a Siófoki Városi Kórház belgyógyászati osztályának vezető főorvosa. 1979-ben védte meg kandidátusi disszertációját, 1995-ben habilitált a Pécsi Orvostudományi Egyetemen. Három Markusovszky-díj, Batthyány–Strattmann László-díj, több orvostudományi társaság, valamint Siófok város Pro Urbe díjának tulajdonosa.

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények