Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Szeptemberben találkozunk Szolnokon - interjú Gyimesi András főorvossal
  2011.04.15.DDH HírmondóHírkategória: XVII. Dunántúli Diabetes Hétvége
  Készülődnek már a szervezők a Kelet-magyarországi Diabétesz Hétvégére is. Gyimesi András főorvostól mint a regionális program egykori elindítójától és „ügygondnokától” kérdeztük: miben látja a mostanihoz hasonló regionális konferenciák jelentőségét?

  – Talán a regionális rendezvényeink történetével kezdeném. Évekkel ezelőtt felmerült az igény az országos kongresszusoknál kisebb területi rendezvények szervezésére. Kelet-Magyarországon például Gyulán és Debrecenben is rendeztünk néhány évente kisebb léptékű összejöveteleket, de a nagyon sikeres Dunántúli Diabetes Hétvége mintájára az egész keleti régió diabetológusai számára 14 évvel ezelőtt indítottuk miskolci kezdéssel a Kelet-magyarországi Diabétesz Hétvége programot. Ezek az összejövetelek alkalmat teremtenek arra, hogy a kétévenkénti országos diabétesz-kongresszusok között is találkozzanak a térségben dolgozó diabetoló­gusok. Egymást ismerve és egymást is erősítve, valamint más szakmabelieket is invitálva, egy-egy nagyobb csoportban tárgyalják meg a szakma aktuális kérdéseit, új eredményeit és gyakorlati tapasztalatait. Ezek mindenképpen nagyon fontos eseményei ma már a Magyar Diabetes Társaságnak. Azt hiszem és úgy érzem – és ezzel az ebben közvetlenül nem érintett diabetológusok is egyetértenek –, hogy a diabetológiai továbbképzési rendszerben nagyon fontos a regionális rendezvényeknek ez a két fóruma.  – Ezeken a fórumokon részt vesznek a fiatal diabetológus orvosok is?
  – Egyre nagyobb számban jönnek a szakma új generációjához tartozó szakemberek is – mondja Gyimesi főorvos úr. – Talán azért is, mert az MDT-ben a sokáig sikeres fiatal diabetológusok fóruma már nem működik, pedig valamennyiünk érdeke, hogy az új generáció is megmutassa oroszlánkörmeit. Törekszünk arra, hogy a regionális rendezvényeken azok a kollégák is előadjanak, akik még nem annyira szorosan kapcsolódtak a hazai szakmai vérkeringéshez. Mellettük minden alkalommal meghívjuk az alapellátásban dolgozó orvosokat és a szakdolgozókat is. Az ő szakmai fejlődésüket műhelyfoglalkozásokkal és fórumokkal segítjük elő. Emellett hat éve megteremtettük azt a hagyományt, hogy minden évben kitüntetjük a térség sikeres, élenjáró diabetológusát – rendszerint két orvos nyeri el ezt az elismerést.

  – Az idén hol és mikor kerül sor a kelet-magyarországi szakmai rendezvényükre, és előreláthatóan hányan vesznek részt rajta?
  – A rendezvényünk Szolnokon lesz ősszel, szeptember 29. és október 1. között. Az idén először háromnaposra tervezett konferencia házigazdája Kazi Zsuzsa főorvosnő és Vadász János főorvos lesz. Az előző évek sikereire alapozva az idén is 400 körüli résztvevőre számítunk.

  Sz. M.

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.