Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Beköszöntő
  2011.04.18.DDH HírmondóHírkategória: XVII. Dunántúli Diabetes Hétvége
  Dr. Vándorfi GyőzőTisztelt DDH-résztvevők! 20 éve szerveztem munkatársaimmal az első DDH-t, akkor még Nyugat-dunántúli Diabetes Hétvége néven. 32-en voltunk, a nálunk akkor már két éve futó bentlakásos páciensedukációs tanfolyamot próbáltuk ki magunkon. Szerepeljen itt a ma is ismert diabetológusok közül néhányuk neve, a teljesség igénye nélkül: Késmárki Nóra, Széles Margit, Fulcz Ági, Rakk Erika, Sipos Piroska, Sterba Gizi, Hidvégi Tibi, Oroszlán Tomi, Sebestyén Miklós, és aki már nem lehet itt, Kassay Farkas Sanyi. Éger Pista és jó néhány háziorvos kolléga is közöttünk volt. Szó szerint beleszerettünk egymásba, és abba, amit csinálunk!

  Ma, 20 év elteltével jólesik mindnyájunk számára nyugtázni az azóta elért eredményeket. Szinte már történelem. Ma már néhány híján ezren vagyunk itt, közöttünk szakdolgozók, dietetikusok, társszakmák képviselői és a támogatók szépszámmal.

  Most is több újdonsággal szeretnénk szolgálni. A programban már bizonyára felfedeztek több izgalmas előadást, kerekasztal-megbeszélést, workshopot, szimpóziumot. Most jelentkezik először a Magyar Diabetes Társaság önálló standdal, most rendezünk először a DDH szombati programjával párhuzamosan Terápiás Műhely címen háziorvos-, valamint Háziorvosi Nővér Akadémia elnevezéssel nővérképzést az alapellátásban dolgozók részére.

  Ha az MDT pénteki közgyűlése megszavazza, akkor itt alakul meg az MDT háziorvosi munkacsoportja szombaton 16.30 órai kezdettel. Úgy érzem, ez is egy korszak kezdetét jelenti, amivel tovább szélesedik az az együttműködés, melyet a pácienseinkkel már egy éve elkezdtünk az MDT kongresszusa első napján, majd idén március 26-án tovább folytattunk Civil Fórum elnevezéssel. Nálunk is kezd beérni a felismerés, amit az IDF már korábban meghirdetett: „We are stronger together” (Együtt erősebbek vagyunk).

  A szervező, az Alapítvány a Cukorbetegkért és a Veszprém Megyei Diabetes Egyesület Pannon Diabetes Díjat alapított, mely a péntek esti vacsora előtt kerül átadásra egy, a Dunántúlon dolgozó kiváló orvosnak és egy szakdolgozónak!

  A DDH Hírmondó is most kerül a résztvevők kezébe először. Korábban is találkoztunk már helyi kongresszusi újsággal, de az mindig egy cég reklámújságja volt. Most próbálkozunk egy mindenki számára nyitott, a szakmai üzeneteket röviden összefoglaló és a Hétvége legfontosabb eseményeiről és lehetőségeiről informáló lappal Önöket szolgálni. Pénteken és szombaton is megjelenik egy-egy szám, és minden információ a www.diabet.hu-n is olvasható lesz néhány videointerjúval kiegészítve.
  A lap előállításában segítségemre vannak a Tudomány Kiadó és az MDT-honlap (doki.net) munkatársai. Fogadják szeretettel! Tartalmas Hétvégét kívánok a lap és a szervezés minden munkatársa nevében:

  Dr. Vándorfi Győző a DDH szervezőbizottságának elnöke és a DDH Hírmondó főszerkesztője

Vissza