Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Egyeztetés a Magyar Laboratóriumi Diagnosztikai Társaság és a Magyar Diabetes Társaság között
  2011.03.07.MDT Web-szerkesztőségHírkategória: Általános
  A Magyar Laboratóriumi Diagnosztikai Társaság és a Magyar Diabetes Társaság vezetőségi képviselői találkoztak és egyeztettek három témában 2011. február 4-én Budapesten.

  A megbeszélés témái:
  1. A glikált hemoglobin új mértékegységének bevezetése a hazai gyakorlatban
  2. A FINDRISK vizsgálat laboratóriumi vonatkozásai
  3. Egyebek

  Az 1. napirendi pontnak megfelelően Bekő Gabriella elmondta, hogy a nemzetközi HbA1c standardizáció következményeképpen a két tudományos társaság által közösen kiadott útmutatók (diabetológiai, háziorvosi szakrendelések, laboratóriumi szakemberek számára), tájékoztatás céljából megjelentek, a társasági tagok számára elérhetők (Diabetologia Hungarica, MLDT és MDT honlap, Orvosi Hetilap). Célszerű lenne még megjelentetni az útmutatót a betegek részére is...

  A 2. napirendi pont szerint az MDT elnöke ismertette a FINDRISK I. és II. vizsgálatok eredményeit illetve azok magyarországi adaptációját (OALI, MDT, -OEP, később kilépett-, 77 Elektronika által támogatott országos program)...

  A 3. napirendi pontban a MLDT elnöke tájékoztatta a jelenlévőket, hogy az MLDT készített egy laboratóriumi vizsgálati regisztert (www.mldtreg.hu), a ritkábban végzett speciális vizsgálatokról...

  A megbeszélésen készült teljes jegyzőkönyv - MDT tagként történt bejelentkezést követően - letölthető a kapcsolódó dokumentumok alól.

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim pályázata az MDT CSOM XIX. továbbképző rendezvényén történő részvétel támogatására

Pályázni lehet a kongresszusi költség egészére (regisztráció, szállás), vagy pedig résztámogatásra. Kérjük egyértelműen jelezni, hogy a pályázó teljes- vagy résztámogatásra pályázik.

Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények