Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Diabétesszel Társuló Terhességgel foglalkozó Munkacsoport kérdőíve a cukorbeteg terhesek ellátásával kapcsolatban
  2011.03.02.MDT Diabétesszel Társuló Terhességgel foglalkozó MunkacsoportHírkategória: Általános
  A MDT égisze alatt 2008-ban újjá alakult Diabétesszel Társuló Terhességgel foglalkozó Munkacsoportunk célkitűzései között kezdettől fogva szerepelt az, hogy valamelyes áttekintést szerezzünk a cukorbeteg terhesek ellátásának helyzetéről és alakulásáról szerte az országban.

  A kitöltés határideje az adatok feldolgozhatósága érdekében: 2011. március 17.

  Ezúton kérjük mindazon Diabetológiai Szakellátóhelyek vezetőit vagy megbízott munkatársait akik a 2011. évi szakellátóhely megújítás során úgy nyilatkoztak, hogy „folyik diabétesszel társuló terhesség gondozása is” a szakellátóhelyen, legyenek segítségünkre.

  Azzal a nagy kéréssel fordulunk Önhöz, hogy az alábbi kérdőívek kérdéseit szíveskedjék legjobb tudása szerint, mielőbb megválaszolni. A kérdőívek az alábbi linkeken – szakemberként történt bejelentkezést követően – érhetőek el. Kérjük a 2006-2010. évi adatokat egy-egy kérdőív kitöltésével külön-külön adja meg.

  2006. évi adatok >>
  2007. évi adatok >>
  2008. évi adatok >>
  2009. évi adatok >>
  2010. évi adatok >>

  Ígérjük, hogy az anyag összegyűlte, áttekintése és értékelése után - kérése esetén – Önt személyesen is tájékoztatni fogjuk a cukorbeteg terhes ellátás hazai helyzetéről e válaszok tükrében.

  Az összegyűlt anyag értékelésének első nyilvánosságra hozatalát a tihanyi DDH-n tervezzük, idén áprilisban, és itt természetesen köszönettel közzé tesszük a felmérésben résztvevő és a válaszokat adó kollégák nevét is.

  Amennyiben nem valamennyi, csak néhány kérdésre ismeri a választ, azt is örömmel vesszük, hiszen reméljük, hogy minden egyes válasszal valamelyest előbbre halad a hazai diabéteszes terhes ellátás ügye.

  Fáradozását, segítségét előre is köszönjük!

  A MDT Diabéteszes Terhességgel Foglalkozó Munkacsoportja nevében szeretettel üdvözli,
  Baranyi Éva és Földesi Irén

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT – Novo Nordisk pályázata az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából

Az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából az MDT és a Novo Nordisk pályázatot hirdet diabetológiai szakellátóhelyek, diabetológusok és edukátorok számára.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.