Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Frissítettük 'Jogszabályok, rendeletek' rovatunkat
  2011.02.09.MDT Web-szerkesztőség, Dr. Strényer FerencHírkategória: Jogszabályok, rendeletek
  Jogszabályok, rendeletekMint ahogy korábbi híradásunkban beszámoltunk, a 20/2010. (XII. 28.) NEFMI rendelet a gyógyászati segédeszközök társadalombiztosítási támogatásba történő befogadásáról, támogatással történő rendeléséről, forgalmazásáról, javításáról és kölcsönzéséről szóló 14/2007. (III. 14.) EüM rendeletet módosította. Ennek diabetológiai vonatkozása, hogy 32-re bővült (19 felnőtt és 13 gyermek) az inzulinpumpa centrumok száma, a teljes listát, és a megújult gyógyászati segédeszköz rendeletet 'Jogsza­bályok, rendeletek' rovatunkban olvashatják. Meghatározásra kerültek az inzulinpumpa ismételt rendelésére vonatkozó kritériumok is. Diabetológiát érintő eszközváltozás a publikus gyógyászatisegédeszköz-törzsben jelenleg nem volt.

  2011. február 1.-től ismét változások történtek az OEP gyógyszertörzsben is. 70 új készítmény kapott TB támogatást, 15 készítmény támogatását törölték. A diabetológiában használatos az emelt, kiemelt indikációhoz kötött támogatási kategóriába tartozó gyógyszerek felírhatóságában jelenleg változás nem volt. A belgyógyászok által felírható és javasolható gyógyszerek körében annyi változás volt, hogy az EÜ 90 százalékos támogatási kategória 1/d pontjába új rosuvastatin kerül be Delipid néven 10, 20, és 40 mg-os kiszerelésben.
  Az Európai Unióban az EMA által 2010. október 23-án felfüggesztett roziglitazon tartalmú gyógyszerek (Avandia, Avandamet és Avaglim) még mindig szerepelnek a listában. A korábbi híradásainknak megfelelően azt tanácsoljuk, hogy az érintett betegeket mielőbb állítsák át alternatív kezelésre.

  A frissített OEP rendeleteket
  'Jogszabályok, rendeletek' rovatunkban tekinthetik meg >>


  A Magyar Diabetes Társaság Web-szerkesztősége nevében,
  Dr. Strényer Ferenc

Vissza