Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Megjelent a legújabb OEP rendelet
  2011.01.05.MDT Web-szerkesztőség, Dr. Strényer FerencHírkategória: Jogszabályok, rendeletek
  Jogszabályok, rendeletekÉv végi jogalkotási dömping volt. Mint ahogy korábbi hír­adásunkban beszámoltunk, megjelent a 20/2010. (XII. 28.) NEFMI rendelet „A gyógyászati segédeszközök társadalom­biztosítási támogatásba történő befogadásáról, támogatással történő rendeléséről, forgalmazásáról, javításáról és kölcsön­zéséről szóló 14/2007. (III. 14.) EüM rendelet módosításáról”. 32-re bővült az inzulinpumpa centrumok száma, a teljes listát, és a megújult gyógyászati segédeszköz rendeletet ’Jogszabályok, rendeletek’ rovatunkban olvashatják >>

  Emellett a publikus gyógyászati segédeszköz-törzsben is jócskán voltak változások a diabetológiát érintően. A tűvel egybe­épített, holttér nélküli, egyszer használatos fecskendők közül törölték a következőket: Omnican 80 2 ml, Omnican 20 0,5 ml, B-D Micro Fine Plus 2 ml (27,5G), Insumed (IU40) 1 ml (30G), Omnican 30 0,3 ml. Az egyszer használatos pen tűk listájából törlésre kerültek: Insupen tű (G29) 12 mm, Insupen tű (G31) 6 mm, Insupen tű (G31) 8 mm. Lekerült a támogatott listáról a BD Pen Classic 3,0 ml adagoló pen is. Az inzulinpumpák között megjelent Animas IR-1200-as inzulinpumpa. A támogatott vércukorszintmérők közé bekerült a Méry Plusz.

  2011. január 1.-től ismét változások történtek az OEP gyógyszertörzsben is. A diabetológiában használatos az emelt, kiemelt indikációhoz kötött támogatási kategóriába tartozó gyógyszerek felírhatóságában jelenleg változás nem volt.
  A belgyógyászok által felírható és javasolható gyógyszerek körében annyi változás történt, hogy az EÜ 90 százalékos támogatási kategória 1/d pontjából törölték a Crestort.

  Az Európai Unióban az EMA által 2010. október 23-án felfüggesztett roziglitazon tartalmú gyógyszerek (Avandia, Avandamet és Avaglim) még mindig szerepelnek a listában. A korábbi híradásainknak megfelelően azt tanácsoljuk, hogy az érintett betegeket mielőbb állítsák át alternatív kezelésre.

  A frissített rendeleteket ’Jogszabályok, rendeletek’ rovatunkban tekinthetik meg >>

  A Magyar Diabetes Társaság Web-szerkesztősége nevében,
  Dr. Strényer Ferenc

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim pályázata az MDT CSOM XIX. továbbképző rendezvényén történő részvétel támogatására

Pályázni lehet a kongresszusi költség egészére (regisztráció, szállás), vagy pedig résztámogatásra. Kérjük egyértelműen jelezni, hogy a pályázó teljes- vagy résztámogatásra pályázik.

Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények