Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Megjelent a legújabb OEP rendelet
  2011.01.05.MDT Web-szerkesztőség, Dr. Strényer FerencHírkategória: Jogszabályok, rendeletek
  Jogszabályok, rendeletekÉv végi jogalkotási dömping volt. Mint ahogy korábbi hír­adásunkban beszámoltunk, megjelent a 20/2010. (XII. 28.) NEFMI rendelet „A gyógyászati segédeszközök társadalom­biztosítási támogatásba történő befogadásáról, támogatással történő rendeléséről, forgalmazásáról, javításáról és kölcsön­zéséről szóló 14/2007. (III. 14.) EüM rendelet módosításáról”. 32-re bővült az inzulinpumpa centrumok száma, a teljes listát, és a megújult gyógyászati segédeszköz rendeletet ’Jogszabályok, rendeletek’ rovatunkban olvashatják >>

  Emellett a publikus gyógyászati segédeszköz-törzsben is jócskán voltak változások a diabetológiát érintően. A tűvel egybe­épített, holttér nélküli, egyszer használatos fecskendők közül törölték a következőket: Omnican 80 2 ml, Omnican 20 0,5 ml, B-D Micro Fine Plus 2 ml (27,5G), Insumed (IU40) 1 ml (30G), Omnican 30 0,3 ml. Az egyszer használatos pen tűk listájából törlésre kerültek: Insupen tű (G29) 12 mm, Insupen tű (G31) 6 mm, Insupen tű (G31) 8 mm. Lekerült a támogatott listáról a BD Pen Classic 3,0 ml adagoló pen is. Az inzulinpumpák között megjelent Animas IR-1200-as inzulinpumpa. A támogatott vércukorszintmérők közé bekerült a Méry Plusz.

  2011. január 1.-től ismét változások történtek az OEP gyógyszertörzsben is. A diabetológiában használatos az emelt, kiemelt indikációhoz kötött támogatási kategóriába tartozó gyógyszerek felírhatóságában jelenleg változás nem volt.
  A belgyógyászok által felírható és javasolható gyógyszerek körében annyi változás történt, hogy az EÜ 90 százalékos támogatási kategória 1/d pontjából törölték a Crestort.

  Az Európai Unióban az EMA által 2010. október 23-án felfüggesztett roziglitazon tartalmú gyógyszerek (Avandia, Avandamet és Avaglim) még mindig szerepelnek a listában. A korábbi híradásainknak megfelelően azt tanácsoljuk, hogy az érintett betegeket mielőbb állítsák át alternatív kezelésre.

  A frissített rendeleteket ’Jogszabályok, rendeletek’ rovatunkban tekinthetik meg >>

  A Magyar Diabetes Társaság Web-szerkesztősége nevében,
  Dr. Strényer Ferenc

Vissza