Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Tájékoztató a 2004. december 31. előtt elnyert 'Diabetológus Orvos' minősítés megújításával kapcsolatban
  2010.12.20.MDT Oktatási, Minősítő és Koordinációs Bizottság, Dr. Baranyi ÉvaHírkategória: Oktatás és minősítés
  Örömmel értesítjük diabetológus kollégáinkat, hogy a Magyar Diabetes Társaság Oktatási, Minősítő és Koordinációs Bizottságához beérkezett dokumentációjuk alapján megtörtént „a MDT Diabetológus Orvosa” minősítésüket megújítására vonatkozó kérelmek elbírálása.

  A részletes névsor megtekinthető - MDT tagként történt bejelentkezést követően - a Kapcsolódó dokumentumban!


  A legtöbb beérkezett kérelmet a Bizottság elfogadta, e minősítések meghosszabbítása 2014. december 31-ig megtörtént.

  Voltak olyan kérelmek, ahol a csatolt dokumentáció részletes áttekintése és egyedi elbírálása alapján a Diabetológus Orvos minősítés 1 évre, ideiglenesen, meghosszabbításra került 2011. november 30-ig. Amennyiben e kérelmeket beküldő kollégák az elkövetkezendő 1 évben minősítésük meghosszabbításának továbbképzési feltételét olyanformán teljesítik, hogy hiányzó diabetológiai pontjaikat a MDT regionális rendezvényein (Dunántúli Diabetes Hétvége, Kelet-Magyarországi Diabetes Hétvége) és/vagy távoktatási programján való részvétellel igazolják, akkor minősítésük meghosszabbítása véglegessé válik 2014. december 31-ig. Ellenkező esetben minősítésüket megszüntetjük.

  Sajnálattal vettük tudomásul, hogy néhány – 2004. december 31. előtt – minősítést szerzett kolléga „a MDT Diabetológus Orvosa" minősítésének megújítása iránti kérvénye a MDT Oktatási, Minősítő és Koordinációs Bizottságához nem érkezett meg. Ennek megfelelően e kollégák diabetológus minősítését – a MDT Vezetőségének 2005. októberi határozata értelmében – 2010. december 31-től megszüntetjük és jelezzük, hogy minősítésük megszüntetése érintheti annak a diabetológiai szakellátóhelynek az akkreditációját, ahol jelenleg dolgoznak.

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT – Novo Nordisk pályázata az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából

Az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából az MDT és a Novo Nordisk pályázatot hirdet diabetológiai szakellátóhelyek, diabetológusok és edukátorok számára.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.