Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Összefoglaló a Betegoktatók Első Országos Versenyéről és az azt követő Szakmai Konferenciáról
  2010.11.26.MDT Web-szerkesztőség, Dr. Hidvégi TiborHírkategória: Események
  Országos Orvosi Rehabilitációs IntézetElső ízben, új kezdeményezésként került megrendezésre a Betegoktatók Országos Versenye és Szakmai Konferenciája Budapesten, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben. A sikeres esemény fáradhatatlan szervezői: Dr. Andrássy Gábor, a Szent Ferenc kórház orvosigazgatója, Dr. Gödölle Zoltán főorvos, (Tata, Városi kórház) és Dr. Tahy Ádám, a Szent Ferenc kórház alapítványi elnöke. Összesen mintegy 55 előadás nevezett, a selejtezőkön 50-en jelentek meg. A megjelent versenyzők közül 42 nő és 8 férfi volt, vegyesen fővárosiak és vidékiek, orvosok és szakdolgozók. A versenyelőadások sokféle egészségügyi témát érintettek.

  A november 4-én rendezett selejtezőkön öt szimultán működő háromtagú bizottság zsűrizett, a bizottságok mindegyikében két orvos volt. A 16-os döntőt az OORI-ban bonyolították le november 5-én, a zsűri tagjai: Prof. Dr. Szollár Lajos, egyetemi tanár zsűri elnök, Dr. Vekerdy Zsuzsanna a DOTE Rehabilitációs Tanszék professzora, Zana Sándorné sportmenedzser, Dr. Dénes Zoltán az Országos Rehabilitációs Intézet orvosigazgatója, Dr. Tahy Ádám a Budapesti Szent Ferenc Kórház Alapítványának elnöke, Dr. Trombitás Zoltán, a Budapesti Szent Ferenc Kórház főigazgatója és Dr. Vándorfi Győző a Veszprémi Diabetes és Anyagcsere Centrum vezető főorvosa. A rendezvény moderátora Mohai Gábor volt.

  A teljes beszámoló letölthető a kapcsolódó dokumentumok alól.

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.