Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Megkezdődött a XXVII. Gyermekdiabetes Tudományos Ülés
  2010.10.15.MDT Gyermekdiabetes SzekcióHírkategória: Gyermekdiabetes
  XXVII. Gyermekdiabetes Tudományos Ülés megnyitó ünnepség10 órakor Dr. Niederland Tamás gyermekdiabetológus főorvos, a rendezvény házigazdájának köszöntőjével kezdetét vette Győrben a Magyar Gyermekorvosok Társasága és a Magyar Diabetes Társaság Gyermekdiabetes Szekciójának XXVII. Tudományos Ülése.

  A résztvevőket köszöntötte Borkai Zsolt, Győr város polgármestere, beszédében kiemelte a család, ill. a család és az egészség kapcsolatának fontosságát. Dr. Szakács Imre, Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat elnöke arról beszélt, hogy a betegség mindig komoly gond, de ha kisgyermek betegszik meg az még nagyobb probléma. Dr. Tamás László, a Petz Aladár Oktatókórház főigazgatója örömét fejezte ki, hogy a Gyermekdiabetes Tudományos ülés egy hónapon belül már a második gyermek diszciplinával kapcsolatos kongresszus a városban.

  A Magyar Diabetes Társaság képviseletében Prof. Dr. Barkai László, a MDT alelnöke köszöntötte a résztvevőket, kiemelte, hogy a Gyermekdiabetes Szekció a társaság egyik legjobban szervezett és mintaszerűen működő munkacsoportja. A Szekció minden évben szervez tudományos ülést, mely ma már egyfajta továbbképző, edukációs fórum egyben. Az idei rendezvény programját áttekintve ismét a gyermekdiabetológia teljes vertikumát átfogó, kiemelkedő tudományos előadásokat hallgathatnak meg a jelenlévők.

  Dr. Blatniczky László, a Gyermekdiabetes Szekció elnöke elmondta, hogy ugyan még alig 11 hónap telt el a legutóbbi gödöllői tudományos ülés óta, de nagyon sok esemény (Gyermekdiabetes Nap, edukációs program Szépalmán 25 család részvételével, hazai és nki. rendezvények) történt, melyekről részletesen is beszámolt. Kiemelte, hogy az Inzulinpumpa Munkacsoport lobbija eredmény képpen az elmúlt hónapokban jelentős mértékben, kedvező irányba változtak a diabeteses gyermekek pumpakezelésének feltételei.

  A köszöntőket követően Dr. Hidvégi Tibor FINDRISC vizsgálattal kapcsolatos előadásával azonnal meg is kezdődött a tudományos program.

  További részleteket és fényképgalériát hamarosan publikálunk honlapunkon!

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.