Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Összefoglaló és fényképgaléria az V. Szegedi Diabétesz Napról
  2010.10.14.V. Szegedi Diabétesz Nap szervezőiHírkategória: Események
  V. Szegedi Diabétesz NapEbben az évben ötödik alkalommal került megrendezésre az elsősorban a Dél-Alföldi régió számára 2006-ban életre keltett továbbképző fórum, a Szegedi Diabétesz Nap.

  Külön fontossága a szegedi rendezvénynek, hogy nem sokkal az amerikai diabétesz kongresszus és egy héttel az európai kongresszus után volt, így sok minden újdonságot, új információt Magyarországon itt hallhattak először az érdeklődők. Itt került sor például az Európai Gyógyszerügynökség roziglitazonnal kapcsolatos döntésének hivatalos bejelentésére is.

  Idén a rendezvény középpontjában a cukorbetegség hatásos és biztonságos kezelése állt. Az évfordulóra tekintettel idén másfél napos rendezvényre számíthattak a résztvevők.

  Már pénteken délután igen magas színvonalú céges szimpóziumok voltak. Ezek áttekintették a mai, legkorszerűbb terápiás elveket és ajánlásokat, elsősorban az időskori cukorbetegség vonatkozásában, a szulfonilureáktól egészen az inkretin analógokig. Október 2-án, szombaton pedig 10 továbbképző előadás hangzott el hármas csoportosításban. Először a megelőzésről, a cukorbaj korai felismerésének jelentőségéről, a terápiás ajánlások szerepéről és kritikájáról volt szó, majd az inzulin, az inzulin-rezisztencia és az agy, a neuropátia és a hypoglikémia téma következett. Végül a diabetes, a hypertonia és a tumorok, valamint az influenza összefüggéseit tárgyalták. Ugyanebben az időben a szintén jelenlévő szakdolgozók számára külön munkaértekezletet tartottak, ahol a cukorbetegek, főként az idősek szakdolgozói ellátásának részleteiről beszélgettek.

  A szponzorok, így a Bayer Hungária Kft., Bristol-Myers Squibb Kft. – AstraZeneca Kft., 77 Elektronika Kft., GlaxoSmithKline Kft., Lilly Hungária Kft., Merck Kft., Novo Nordisk Hungária Kft., Pfizer Kft., Richter Gedeon Nyrt., Sanofi-Aventis Zrt., Servier Hungária Kft., Tudomány Kiadó Kft., Wörwag Pharma Kft. jóvoltából színvonalas kiállítást tekinthettek meg és pénteken este kellemes társasági programon vehettek részt a Fehértói Csárdában a jelenlévők.

  A rendezvény látogatottsága minden eddigi rekordot meghaladott, összesen több mint, 380-an regisztráltak az V. Szegedi Diabétesz Napra.

  V. Szegedi Diabétesz Nap fényképgaléria >>

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT – Novo Nordisk pályázata az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából

Az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából az MDT és a Novo Nordisk pályázatot hirdet diabetológiai szakellátóhelyek, diabetológusok és edukátorok számára.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.