Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Magyar Mesterséges Pancreas workshop zajlott Budapesten
  2010.09.30.MAP MunkacsoportHírkategória: Általános
  2010. szeptember 3-án a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) I. sz. épületében hazai rendezésű workshop-ra került sor a mesterséges pancreas témakörében. A rendezvény a BME Irányítástechnika és Informatika Tanszékének Orvosinformatikai Laboratóriuma (IIT) és a Miskolci Egyetem (ME) Egészségügyi Kar Elméleti Egészségtudományi Tanszéke (EK) közös kezdeményezéseként jött létre, és a Magyar Tudományos Akadémia Műszaki Tudományok Osztálya is támogatta.

  A workshop célja a mesterséges pancreas témakörében tevékenykedő magyar mérnök-orvos munkaközösség megalakulása és elsődleges eredményeinek megvitatása volt. A rendezvény felkért moderátora Dr. Barkai László egyetemi tanár, az ME Egészségügyi Karának dékánja és Társaságunk alelnöke, míg házigazdája Dr. Benyó Zoltán, a BME IIT egyetemi tanára és a Magyar Tudományos Akadémia Műszaki Tudományok Osztálya, Automatizálási és Számítástechnikai Bizottságának elnöke volt.

  A rendezvényen a magyar diabétesz szakellátásban résztvevő, inzulinpumpa centrumokat képviselő számos orvoskolléga, a témában tevékenykedő szűk mérnöki csoport és a hazai piacon jelen levő inzulinpumpa forgalmazók képviselői vettek részt.

  A közel három órás munkamegbeszélés Dr. Benyó Zoltán professzor úr üdvözlő szavai után Dr. Barkai László felvezető előadásával folytatódott. Ebben az inzulinpumpa terápia új távlati lehetőségeiről esett szó, kiemelve a téma és a kapcsolódó kutatási feladatok fontosságát a betegellátás és a klinikus szemszögéből, illetve a jelen pillanatban még nyitott területeket.
  A felvezető előadást a workshop főszervezőjének, Dr. Kovács Levente egyetemi adjunktus (BME IIT) két előadása követte.

  Olvassa el a teljes beszámolót a kapcsolódó dokumentumban szakemberként történt bejelentkezést követően!

  A workshop végén megalakult a Magyar Mesterséges Pancreas Munkacsoport (Magyar Arteficiális Pancreas=MAP), melynek tagjai a rendezvényen jelen levő összes résztvevő, vezetői pedig Dr. Barkai László (ME EK) és Dr. Kovács Levente (BME IIT) lettek.

  A MAP ugyanakkor nyitott bármely, a hazai inzulinpumpa kezelésben részt vevő centrum felé, mely a mesterséges pancreas fejlesztését célzó hazai kutatásban részt kíván venni. Ennek szellemében a munkacsoport vezetői készséggel adnak tájékoztatást minden érdeklődő kolléga számára.

  A megalakult MAP munkacsoport egyúttal egy szakmai koncepciót is elfogadott, mely a kapcsolódó dokumentumban és a munkacsoport honlapján (https://www.iit.bme.hu/kutatas/mesterséges-pancreas) is hozzáférhető.

  Kapcsolódó dokumentumok(3)

Vissza