Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Magyar Mesterséges Pancreas workshop zajlott Budapesten
  2010.09.30.MAP MunkacsoportHírkategória: Általános
  2010. szeptember 3-án a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) I. sz. épületében hazai rendezésű workshop-ra került sor a mesterséges pancreas témakörében. A rendezvény a BME Irányítástechnika és Informatika Tanszékének Orvosinformatikai Laboratóriuma (IIT) és a Miskolci Egyetem (ME) Egészségügyi Kar Elméleti Egészségtudományi Tanszéke (EK) közös kezdeményezéseként jött létre, és a Magyar Tudományos Akadémia Műszaki Tudományok Osztálya is támogatta.

  A workshop célja a mesterséges pancreas témakörében tevékenykedő magyar mérnök-orvos munkaközösség megalakulása és elsődleges eredményeinek megvitatása volt. A rendezvény felkért moderátora Dr. Barkai László egyetemi tanár, az ME Egészségügyi Karának dékánja és Társaságunk alelnöke, míg házigazdája Dr. Benyó Zoltán, a BME IIT egyetemi tanára és a Magyar Tudományos Akadémia Műszaki Tudományok Osztálya, Automatizálási és Számítástechnikai Bizottságának elnöke volt.

  A rendezvényen a magyar diabétesz szakellátásban résztvevő, inzulinpumpa centrumokat képviselő számos orvoskolléga, a témában tevékenykedő szűk mérnöki csoport és a hazai piacon jelen levő inzulinpumpa forgalmazók képviselői vettek részt.

  A közel három órás munkamegbeszélés Dr. Benyó Zoltán professzor úr üdvözlő szavai után Dr. Barkai László felvezető előadásával folytatódott. Ebben az inzulinpumpa terápia új távlati lehetőségeiről esett szó, kiemelve a téma és a kapcsolódó kutatási feladatok fontosságát a betegellátás és a klinikus szemszögéből, illetve a jelen pillanatban még nyitott területeket.
  A felvezető előadást a workshop főszervezőjének, Dr. Kovács Levente egyetemi adjunktus (BME IIT) két előadása követte.

  Olvassa el a teljes beszámolót a kapcsolódó dokumentumban szakemberként történt bejelentkezést követően!

  A workshop végén megalakult a Magyar Mesterséges Pancreas Munkacsoport (Magyar Arteficiális Pancreas=MAP), melynek tagjai a rendezvényen jelen levő összes résztvevő, vezetői pedig Dr. Barkai László (ME EK) és Dr. Kovács Levente (BME IIT) lettek.

  A MAP ugyanakkor nyitott bármely, a hazai inzulinpumpa kezelésben részt vevő centrum felé, mely a mesterséges pancreas fejlesztését célzó hazai kutatásban részt kíván venni. Ennek szellemében a munkacsoport vezetői készséggel adnak tájékoztatást minden érdeklődő kolléga számára.

  A megalakult MAP munkacsoport egyúttal egy szakmai koncepciót is elfogadott, mely a kapcsolódó dokumentumban és a munkacsoport honlapján (https://www.iit.bme.hu/kutatas/mesterséges-pancreas) is hozzáférhető.

  Kapcsolódó dokumentumok(3)

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim pályázata az MDT CSOM XIX. továbbképző rendezvényén történő részvétel támogatására

Pályázni lehet a kongresszusi költség egészére (regisztráció, szállás), vagy pedig résztámogatásra. Kérjük egyértelműen jelezni, hogy a pályázó teljes- vagy résztámogatásra pályázik.

Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények