Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Kifutott a Diabétesz Hajó - Diabétesz Szakmai Nap fiatal diabetológusok előadásaival immár 10. alkalommal
  2010.08.27.MDT Web-szerkesztőségHírkategória: Események
  Diabétesz Hajó 2010.Ma reggel 10 óra után nem sokkal kifutott a 77 Elektronika Kft. által rendezett már hagyományossá vált Diabétesz Hajó.

  A mai nap moderátora, Kempler Péter Professzor Úr elmondta, hogy a hajón megrendezett Diabétesz Szakmai Nap egyben a MDT Ifjúsági Bizottságának éves rendezvénye, amely szorosan kapcsolódik a Magyar Diabetes Társaság és a 77 Elektronika Kft. 2010. évi Ifjúsági Pályázatához. A rendezvényen hagyományosan a pályázat nyertesei tartanak előadást, immár 10. alkalommal.

  Winkler Gábor Professzor Úr, a Magyar Diabetes Társaság Elnöke köszöntőjében méltatta a 77 Elektronika hazai diabetológia támogatásáért az elmúlt évtizedekben végzett tevékenységét. A Társaság és a cég közös pályázatának nyertesei nemzetközi kongresszusokon vehetnek részt.

  Zettwitz Sándor Úr, a 77 Elektronika Kft. ügyvezető igazgatója üdvözölte a Diabétesz Hajó résztvevőit, mely jövőre már 20. jubileumi alkalommal kerül megrendezésre. A Diabétesz Szakmai Nap célja, hogy a fiataloknak lehetőséget nyújtson előadni.
  Igazgató Úr elmondta, hogy a 77 Elektronika mindig világszínvonalú rendszereket és készülékeket gyártott, ezt szeretnék folytatni a jövőben is. 2010 év végén kerül bemutatásra a legújabb, Dcont Ideál névre keresztelt vércukorszintmérő készülék, mely a mai legmodernebb technológiával fog működni és szolgálni a hazai betegek igényeit.

  Ezt követően került sor a tudományos előadásokra:

  Rezveratrol hatása 2-es típusú diabeteses betegek anyagcseréje
  Dr. Brasnyó Pál

  Az oxidatív stressz monitorozásának lehetséges új módszere: hidrogén-peroxid (H2O2) mérés egy kereskedelmi forgalomban lévő tűelektród segítségével
  Dr. Tamaskó Mónika

  Kimutatható-e összefüggés az autonóm funkció és a diurinális vérnyomásváltozások között csökkent glukúztoleranciájú egyénekben?
  Dr. Németh Nóra

  Az osteoclacin szénhidrátanyagcsere-hatásai és vizsgálata korábban gesztációs diabéteszes asszonyokban
  Dr. Ferencz Viktória

  A rendezvény orvos-továbbképzésként akkreditált, pontszerző konferencia (várhatóan 5 pont).

Vissza