Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Betegoktatók Első Országos Versenye és Konferenciája
  2010.07.09.MDT Web-szerkesztőségHírkategória: Események
  A magyar és az európai orvosok jó része úgy véli a növekvő szakmai követelmények és az egészségügyi ellátás új feladatai nyomán változnia kell a betegek képzésének is. A mai gazdasági helyzetben a leginkább költséghatékony területnek a betegoktatás korszerűsítése tekinthető.
  Mivel a páciens nem rutinos hallgató és tanuló, ezért a közléseknek – mind a szóbeli, mind a képi és írott anyagoknak – hiteleseknek és hihetőeknek, figyelemfelkeltőnek és megjegyezhetőnek kell lenniük.

  Az orvos csapatmunka keretében pszichológussal, dietetikussal, mozgás,- fiziko- és ergoterapeutával, szociális munkással és az ápoló személyzettel karöltve próbálja lépésről lépésre befolyásolni a beteg egészségügyi ismereteit, hozzáállását, meggyőződését, magatartását és életstílusát.

  E nélkülözhetetlen tevékenység társadalmi és szakmai presztízse egyelőre alacsony, ezért a Szervező Bizottság célja a betegoktatás hazai előmozdítása és korszerűsítése.

  2010. november 5.-én pénteken kerül megrendezésre Budapesten a Betegoktatók I. Országos Versenye, majd 6.-án az ezt követő tudományos konferencia.

  További részleteket illetve Dr. Gödölle Zoltán 'Helyezzük új alapokra a betegoktatást!' című cikkét a kapcsolódó dokumentumok alól tötlheti le.

  Kapcsolódó dokumentumok(2)

Vissza