Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Betegoktatók Első Országos Versenye és Konferenciája
  2010.07.09.MDT Web-szerkesztőségHírkategória: Események
  A magyar és az európai orvosok jó része úgy véli a növekvő szakmai követelmények és az egészségügyi ellátás új feladatai nyomán változnia kell a betegek képzésének is. A mai gazdasági helyzetben a leginkább költséghatékony területnek a betegoktatás korszerűsítése tekinthető.
  Mivel a páciens nem rutinos hallgató és tanuló, ezért a közléseknek – mind a szóbeli, mind a képi és írott anyagoknak – hiteleseknek és hihetőeknek, figyelemfelkeltőnek és megjegyezhetőnek kell lenniük.

  Az orvos csapatmunka keretében pszichológussal, dietetikussal, mozgás,- fiziko- és ergoterapeutával, szociális munkással és az ápoló személyzettel karöltve próbálja lépésről lépésre befolyásolni a beteg egészségügyi ismereteit, hozzáállását, meggyőződését, magatartását és életstílusát.

  E nélkülözhetetlen tevékenység társadalmi és szakmai presztízse egyelőre alacsony, ezért a Szervező Bizottság célja a betegoktatás hazai előmozdítása és korszerűsítése.

  2010. november 5.-én pénteken kerül megrendezésre Budapesten a Betegoktatók I. Országos Versenye, majd 6.-án az ezt követő tudományos konferencia.

  További részleteket illetve Dr. Gödölle Zoltán 'Helyezzük új alapokra a betegoktatást!' című cikkét a kapcsolódó dokumentumok alól tötlheti le.

  Kapcsolódó dokumentumok(2)

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.