Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Frissítettük 'Jogszabályok, rendeletek' rovatunkat
  2010.07.12.MDT Web-szerkesztőségHírkategória: Jogszabályok, rendeletek
  Jogszabályok, rendeletek rovat„Az emelt, kiemelt indikációhoz kötött támogatási kategóriába tartozó betegségcsoportok, indikációs területek és a felírásra jogosultak köre” legújabb változata 2010. július 8-án felkerült az OEP honlapjára.

  Ebben már szerepelnek a 2010. május 14-én a Magyar Közlöny 79. számában megjelent 36/2010. (V. 14.) EüM. rendelet által elrendelt számunkra kedvező változások.
  Járóbeteg szakrendelés vagy fekvőbeteg gyógyintézet belgyógyásza, csecsemő- és gyermekgyógyásza, valamint edokrinológusa mellett a „Diabetológiai szakellátóhely” belgyógyász szakképesítésű orvosa is javasolhat és írhat a cukorbetegek ellátásához szükséges emelt, kiemelt indikációhoz kötött támogatási kategóriába tartozó gyógyszereket.

  2010. július 1-től csak kisebb változások történtek az OEP gyógyszertörzsben.
  Diabetológiát érintő módosítás annyi van, hogy az eü. 100/1 pontból az ACTRAPID 40 NE/ml oldatos injekciót törölték.
  Belgyógyászati változás, hogy ismét két új generikus clopidogrel került be az eü. 70 százalékos támogatási kategória 2a/3 pontjába CLOPIDOGREL-Q PHARMA és a CLOPIDEP 75 MG filmtabletta, ezzel együtt jelenleg már 18 féle clopidogrel generikum írható.

  A gyógyászati segédeszközök vonatkozásában diabetológiai változás most nem volt.

  A jogszabályok rendeletek rovatunkban viszont közzétesszük az OEP tájékoztatóját az inzulinpumpa és tartozékainak OEP vényre történő rendelhetőségeiről, valamint a „Gyakran ismételt kérdések a gyógyászati segédeszközök társadalombiztosítási támogatással történő rendelhetőségi feltételeinek 2010. június 1-i változásai kapcsán” OEP tájékoztatót.

  A fenti rendeletek 'Jogszabályok, rendeletek' rovatunkban megtalálhatóak >>

  A Magyar Diabetes Társaság Web-szerkesztősége nevében,
  Dr. Strényer Ferenc

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT – Novo Nordisk pályázata az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából

Az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából az MDT és a Novo Nordisk pályázatot hirdet diabetológiai szakellátóhelyek, diabetológusok és edukátorok számára.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.