Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Inzulinpumpa-terápia oktató munkatárs (SUBITO) akkreditált felnőttképzési program elsőként Magyarországon
  2010.07.08.Roche (Magyarország)Hírkategória: Általános
  Inzulinpumpa-terápia oktató munkatárs (SUBITO) akkreditált felnőttképzési programA világon először a Roche Accu-Chek kínál együtt rendszeres és szakszerű inzulinpumpa kezelést és oktatási programot, mely az inzulinpumpa-terápia valamennyi területére fokozatosan kiterjed a legegyszerűbbektől a legbonyolultabb ismeretekig.

  A SUBITO egy olyan 13 modulból álló edukációs program, mely rugalmasan illeszkedik az oktatók és a betegek igényeihez. A SUBITO egyaránt alkalmas a kezdeti képzésre és a tudásanyag későbbi fenntartására, sőt, bővítésére is. Az oktatási programot tapasztalt diabetológusok és diabétesz szaktanácsadók segítségével tervezték meg és fejlesztik folyamatosan.

  Az inzulinpumpa-terápia edukációjának fontosságát felismerve, a Roche Magyarországon először akkreditáltatott egy olyan felnőttképzési programot, amely 4 modulban foglalja össze a felnőtt és gyernekkori inzulinpumpa kezelést, a gyakorlati diabetológiai ismeretektől kezdve, az inzulinpumpa-terápia oktatásának gyakorlata, valamint annak szakmai kommunikációján át az egyedülálló SUBITO Edukációs Program ismertetéséig.

  A képzési program célcsoportjai olyan diabetológiai team-ek voltak, melynek tagjai diabetológiában jártas orvosok és diabetológiai szakképesítéssel (OKJ) rendelkező szakápolók.

  További részleteket illetve az idei első tanfolyamon résztvett hallgatók névsora a "Kapcsolódó dokumentumban" olvasható.

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim pályázata az MDT CSOM XIX. továbbképző rendezvényén történő részvétel támogatására

Pályázni lehet a kongresszusi költség egészére (regisztráció, szállás), vagy pedig résztámogatásra. Kérjük egyértelműen jelezni, hogy a pályázó teljes- vagy résztámogatásra pályázik.

Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények