Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Diabetológiai pontszerző rendezvények akkreditációja és pontgyűjtés 2010. október 1-től
  2010.06.02.MDT Oktatási, Minősítő és Koordinációs BizottságaHírkategória: Oktatás és minősítés
  2010. október 1-től a Magyar Diabetes Társaság Oktatási, Minősítő és Koordinációs Bizottságához elektronikus formában benyújtott akkreditációs kérvény formájában lehetséges bármely hazai vagy nemzetközi rendezvény diabetológiai pontszerző akkreditációja.

  1. Valamely rendezvény általános szakorvos-továbbképzési akkreditációja (bel-, gyermekgyógyászati, stb. kreditpont értéke) nem jelent automatikusan diabetológiai pontszerző akkreditációt, azt külön kérvényezni kell a MDT OMKB-nál.

  2. A diabetológiai pontszerző akkreditáció kérelmet legalább 1 hónappal a tervezett esemény előtt szükséges benyújtani. Az 1 hónapon belül benyújtott kérvények esetében a kérelem elutasítása, vagy az elvben adható diabetológiai pontok felének megítélése az OMKB mérlegelésének függvénye.

  3. A diabetológiai pontok számát a rendezvény tartama, témája, az előadók köre és a tervezett célközönség határozza meg. Legalább kétnapos rendezvények esetén záróteszt készítése a pontok számát legfeljebb eggyel megnövelheti. Diabetológiai pont csak akkor kérhető, ha a célközönség között az orvosok meghatározott köre előre deklaráltan szerepel.

  4. Az egy rendezvényre maximálisan adható diabetológiai pontok száma MDT kongresszus teljes tartamú részvétel esetén 5 pont, MDT két napot meghaladó tartamú regionális rendezvényei (DDH, KDH) esetében 4, két napot meghaladó tartamú hivatalos szekció/munkacsoport rendezvények esetében 2 (vagy 3), partnereink által szervezett tudományos rendezvények esetében 1 (vagy 2) diabetológiai pont adható.

  5. A diabetológiai pontok elektronikus nyilvántartása 2010. január 1-től lehetséges. 2010. október 1-től a diabetológiai pont nyilvántartás elektronikus rendszerben, online fog történni: ez időtől kezdve a képzés szervezőjének felelőssége a rendezvényt követően a résztvevők adatainak elektronikus formában (Excel táblázat) történő beküldése és számukra a pontjóváírás igénylése.

  Akik 2009. december 31. előtt szerezték meg Diabetológus Orvos minősítésüket a második 5 éves ciklusban (2010. jan. 1. – 2014. dec. 31.) 40 diabetológiai pontot kell, gyűjtsenek a minősítés megújításához. Akik 2010. október 1-től kérik a képzésre történő nyilvántartásba vételüket a vizsgára bocsátáshoz 30 pontot kell megszerezzenek.

  Postacím:
  Baranyi Éva dr., MDT Oktatási, Minősítő és Koordinációs Bizottság elnöke
  Állami Egészségügyi Központ, Diabetológiai Szakrendelés
  1134 Budapest, Róbert Károly krt. 44.
  E-mail: orvos@diabet.hu

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim pályázata az MDT CSOM XIX. továbbképző rendezvényén történő részvétel támogatására

Pályázni lehet a kongresszusi költség egészére (regisztráció, szállás), vagy pedig résztámogatásra. Kérjük egyértelműen jelezni, hogy a pályázó teljes- vagy résztámogatásra pályázik.

Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények