Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Diabetológiai pontszerző rendezvények akkreditációja és pontgyűjtés 2010. október 1-től
  2010.06.02.MDT Oktatási, Minősítő és Koordinációs BizottságaHírkategória: Oktatás és minősítés
  2010. október 1-től a Magyar Diabetes Társaság Oktatási, Minősítő és Koordinációs Bizottságához elektronikus formában benyújtott akkreditációs kérvény formájában lehetséges bármely hazai vagy nemzetközi rendezvény diabetológiai pontszerző akkreditációja.

  1. Valamely rendezvény általános szakorvos-továbbképzési akkreditációja (bel-, gyermekgyógyászati, stb. kreditpont értéke) nem jelent automatikusan diabetológiai pontszerző akkreditációt, azt külön kérvényezni kell a MDT OMKB-nál.

  2. A diabetológiai pontszerző akkreditáció kérelmet legalább 1 hónappal a tervezett esemény előtt szükséges benyújtani. Az 1 hónapon belül benyújtott kérvények esetében a kérelem elutasítása, vagy az elvben adható diabetológiai pontok felének megítélése az OMKB mérlegelésének függvénye.

  3. A diabetológiai pontok számát a rendezvény tartama, témája, az előadók köre és a tervezett célközönség határozza meg. Legalább kétnapos rendezvények esetén záróteszt készítése a pontok számát legfeljebb eggyel megnövelheti. Diabetológiai pont csak akkor kérhető, ha a célközönség között az orvosok meghatározott köre előre deklaráltan szerepel.

  4. Az egy rendezvényre maximálisan adható diabetológiai pontok száma MDT kongresszus teljes tartamú részvétel esetén 5 pont, MDT két napot meghaladó tartamú regionális rendezvényei (DDH, KDH) esetében 4, két napot meghaladó tartamú hivatalos szekció/munkacsoport rendezvények esetében 2 (vagy 3), partnereink által szervezett tudományos rendezvények esetében 1 (vagy 2) diabetológiai pont adható.

  5. A diabetológiai pontok elektronikus nyilvántartása 2010. január 1-től lehetséges. 2010. október 1-től a diabetológiai pont nyilvántartás elektronikus rendszerben, online fog történni: ez időtől kezdve a képzés szervezőjének felelőssége a rendezvényt követően a résztvevők adatainak elektronikus formában (Excel táblázat) történő beküldése és számukra a pontjóváírás igénylése.

  Akik 2009. december 31. előtt szerezték meg Diabetológus Orvos minősítésüket a második 5 éves ciklusban (2010. jan. 1. – 2014. dec. 31.) 40 diabetológiai pontot kell, gyűjtsenek a minősítés megújításához. Akik 2010. október 1-től kérik a képzésre történő nyilvántartásba vételüket a vizsgára bocsátáshoz 30 pontot kell megszerezzenek.

  Postacím:
  Baranyi Éva dr., MDT Oktatási, Minősítő és Koordinációs Bizottság elnöke
  Állami Egészségügyi Központ, Diabetológiai Szakrendelés
  1134 Budapest, Róbert Károly krt. 44.
  E-mail: orvos@diabet.hu

Vissza