Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom archív.

  Megjelent a 2024 április 1-től érvényes NEAK rendelet. Árváltozások a Medtronic által forgalmazott termékeknél. Indul a NOAC dömping.
  2024.04.02.MDT Web-szerkesztőség, Dr. Strényer FerencHírkategória: Jogszabályok, rendeletek

  Megjelent 2024 április 1-től érvényes „Az eü. emelt és kiemelt indikációhoz kötött támogatási kategóriába tartozó gyógyszerek, indikációs területek és a felírásra jogosultak köre" a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) honlapján ezt, valamint a publikus gyógyászati segédeszköz törzset is frissítettük.

  A publikus gyógyszertörzsben diabetológiát közvetlenül érintő változás annyi volt, hogy az Eü 70/1 pontból töröltek egy szitagliptin + metformin kombinációt a MAYMETSI 50 mg/1000 mg filmtabletta 60x kiszerelését, de az 56x kiszerelések forgalomban maradtak.

  A publikus gyógyászati segédeszköz törzsbe 2024 04.01.-től nem került be diabetológiát érintő új termék, de a Medtronic által forgalmazott termékeknél az alábbi árváltozások történtek:

  A kardiológiai és belgyógyászati szakvizsgával is rendelkező kollégákat tájékoztatjuk arról, hogy az Eü 70 26 és 28 pontba új generikus NOAC készítmények kerültek be.

  A dabigatran hatóanyagtartalmú DABIGATRAN ETEXILATE SANDOZ 110 mg kemény kapszula 60x buborékcsomagolásban és a DABIGATRAN ETEXILATE SANDOZ 150 mg kemény kapszula 60x buborékcsomagolásban.

  Rivaroxaban hatóanyagtartalmú a KARDATUXAN 15 mg filmtabletta 30x buborékcsomagolásban, a KARDATUXAN 20 mg filmtabletta 30x buborékcsomagolásban, a RIVAROXABAN KÉRI 15 mg filmtabletta 28x buborékcsomagolásban, a RIVAROXABAN KÉRI 20 mg filmtabletta 28x buborékcsomagolásban, a RIVAROXABAN SANDOZ 15 mg filmtabletta 28x átlátszó buborékcsomagolásban, a RIVAROXABAN SANDOZ 20 mg filmtabletta 28x átlátszó buborékcsomagolásban, a RIVAROXABAN SUPREMEX 15 mg filmtabletta 28x buborékcsomagolásban a RIVAROXABAN SUPREMEX 20 mg filmtabletta 28x buborékcsomagolásban, a RIVAROXABAN TEVA 15 mg filmtabletta 28x1 adagonként perforált buborékcsomagolásban, a RIVAROXABAN TEVA 20 mg filmtabletta 28x1 adagonként perforált buborékcsomagolásban, a XILTESS 15 mg filmtabletta 28x  buborékcsomagolásban és a XILTESS 20 mg filmtabletta 28x buborékcsomagolásban.

  Az aktuálisan érvényes verziók a "Jogszabályok, rendeletek" rovatunkban érhetők el.

  A Magyar Diabetes Társaság Web-szerkesztősége nevében

  Dr. Strényer Ferenc

Vissza