Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Tájékoztató az OKJ-s diabetológiai szakápoló képzésekkel kapcsolatban
  2010.03.04.MDT Web-szerkesztőségHírkategória: Szakápolás
  Az MDT Vezetősége tájékoztatni kívánja az MDT tagságát az alábbiakról: tudomásunkra jutott, hogy egyes szakképzők, mint a Vincotte Akadémia Szakképző Központ (www.vincotte.hu) felnőtt szakképzéseket kíván indítani az ország minden nagy városában, 700 szakmában, köztük 35 egészségügyi képzést, így diabetológiai szakápolóképzést is.

  A hivatalosan megjelent Országos Képzési Jegyzékben (OKJ), a Szakmai Követelmény és a Vizsgaszabályzat ismeretében (SZVK) a képzést el lehet kezdeni, azonban annak szakmai tartalmáról nincs ismeretünk.

  Az MDT szakmai felügyelete alatt álló „Alapítvány a Diabetológiai Szakápoló Képzésért” alapítvány az ápoló szakképesítésre épülő diabetológiai szakápoló képzést 1200 órában 1/3-ad elmélet és 2/3-ad gyakorlati időben végzi, a gyakorlatot csak diabetológiai jellegű területen. A képzés 15 éve folyamatos, eddig mintegy 400 diabetológiai szakápoló végezte el a tanfolyamot. A támogató cégek komoly anyagi segítséget nyújtanak évek óta a képzéshez, így is kifejezésre juttatva a színvonalas oktató munka elismerését.
  A Magyar Diabetes Társaság Vezetősége a továbbiakban is a beiskolázások tervezésekor „Alapítvány a Diabetológiai Szakápoló Képzésért” tanfolyamait ajánlja.

  Dr. Kautzky László
  Alapítvány kuratóriumi elnök

  Prof. Dr. Winkler Gábor
  MDT elnök

  Dr. Hidvégi Tibor
  MDT főtitkár

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim pályázata az MDT CSOM XIX. továbbképző rendezvényén történő részvétel támogatására

Pályázni lehet a kongresszusi költség egészére (regisztráció, szállás), vagy pedig résztámogatásra. Kérjük egyértelműen jelezni, hogy a pályázó teljes- vagy résztámogatásra pályázik.

Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények