Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Tájékoztató az OKJ-s diabetológiai szakápoló képzésekkel kapcsolatban
  2010.03.04.MDT Web-szerkesztőségHírkategória: Szakápolás
  Az MDT Vezetősége tájékoztatni kívánja az MDT tagságát az alábbiakról: tudomásunkra jutott, hogy egyes szakképzők, mint a Vincotte Akadémia Szakképző Központ (www.vincotte.hu) felnőtt szakképzéseket kíván indítani az ország minden nagy városában, 700 szakmában, köztük 35 egészségügyi képzést, így diabetológiai szakápolóképzést is.

  A hivatalosan megjelent Országos Képzési Jegyzékben (OKJ), a Szakmai Követelmény és a Vizsgaszabályzat ismeretében (SZVK) a képzést el lehet kezdeni, azonban annak szakmai tartalmáról nincs ismeretünk.

  Az MDT szakmai felügyelete alatt álló „Alapítvány a Diabetológiai Szakápoló Képzésért” alapítvány az ápoló szakképesítésre épülő diabetológiai szakápoló képzést 1200 órában 1/3-ad elmélet és 2/3-ad gyakorlati időben végzi, a gyakorlatot csak diabetológiai jellegű területen. A képzés 15 éve folyamatos, eddig mintegy 400 diabetológiai szakápoló végezte el a tanfolyamot. A támogató cégek komoly anyagi segítséget nyújtanak évek óta a képzéshez, így is kifejezésre juttatva a színvonalas oktató munka elismerését.
  A Magyar Diabetes Társaság Vezetősége a továbbiakban is a beiskolázások tervezésekor „Alapítvány a Diabetológiai Szakápoló Képzésért” tanfolyamait ajánlja.

  Dr. Kautzky László
  Alapítvány kuratóriumi elnök

  Prof. Dr. Winkler Gábor
  MDT elnök

  Dr. Hidvégi Tibor
  MDT főtitkár

Vissza