Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Egyeztetés a diabetológiában használatos gyógyszerek és gyógyászati segédeszközök felírási szabályairól
  2010.02.12.MDT Web-szerkesztőségHírkategória: Jogszabályok, rendeletek
  2010. január 1-től gyökeresen megváltozott az emelt, kiemelt indikációhoz kötött támogatási kategóriába tartozó diabetológiában használatos gyógyszerek, valamint a diabetes mellitus ellátásához szükséges gyógyászati segédeszközök felírási rendje.

  2010. február 9-én a Magyar Diabetes Társaság, valamint a Belgyógyász Szakmai Kollégium képviseletében Prof. Dr. Winkler Gábor, Prof. Dr. Jermendy György, Prof. Dr. Barkai László, és Dr. Hidvégi Tibor, valamint a Csecsemő és Gyermekgyógyászati Szakmai Kollégium képviseletében Dr. Békefi Dezső főorvos úr vettek részt az Egészügyi Minisztérium kezdeményezte egyeztetésen, melyen az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) több osztályának és a Minisztérium részlegeinek képviselői is jelen voltak.

  Az egyeztetés témája a 2010-től hatályos gyógyszer- és gyógyászati segédeszköz felírás volt.
  A tárgyalás kölcsönös megállapodással zárult, a módosítások a következő közlönyben jelennek meg. Amint hivatalos értesítést kapunk, illetve a közlöny megjelenésének napján a változásokról beszámolunk a honlapon is.

  A vércukormérő felírással kapcsolatban az OEP és az Egészségügyi Minisztérium képviselője is elismerte, hogy fogalmazási hiba történt, a belgyógyász szakorvos kimaradt a jogosultak köréből. Ígéretet kaptunk arra, hogy ez szintén a következő közlönyben már korrekcióra kerül, de az OEP addig sem kifogásolja a vércukormérők belgyógyász által történő felírását.

Vissza