Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom archív.

  MGYT-MDT Gyermekdiabetes Szekció XXXVII. Kongresszusa
  2023.09.04. | MDT Web-szerkesztőség | Hírkategória: MGYT-MDT gyermekdiabétesz

  Időpont: 2023. november 12-14.

  Helyszín: Sárvár, Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spa

  Kedvezményes regisztráció: 2023. szeptember 15.

  Absztraktbeadási határidő: 2023. október 1.

  Rendezvény weboldala: https://gydiab2023.ementin.hu/

  Kedves Kollégák!

  Nagyon nagy szeretettel hívjuk és várjuk országos kongresszusunkra a diabétesszel élő gyermekek szerteágazó, komplex ellátásában résztvevő szakembereket.

  A hagyományosan nagy létszámú rendezvény optimális helyszínének kiválasztása komoly fejtörést okozott, de a nehézségek nem törték meg elszántságunkat. Végül megtaláltuk az ideális helyszínt, Vas Vármegye második legnagyobb városában Sárváron, a minden igényt kielégítő, "Magyar Turizmus Minőségi Díj" és "Zöld Szálloda" elismeréssel kitüntetett Park Inn by Radisson Resort & Spa Hotelben.

  A kongresszus időpontja magában foglalja a Diabetes Világnapot, hiszen november 14-én emlékezünk és ünnepeljük a tudós Frederick Banting születésnapját, akinek munkatársaival közösen megfogalmazott zseniális ötlete elvezetett az inzulin felfedezéséig.

  A tudományos ülésen fontosnak érezzük az inzulinterápia, a páratlan gyorsaságú technológia fejlődésének bemutatását, hangsúlyt és időt szeretnénk szentelni a gyakorlati inzulin pumpa terápia finom hangolásának nehézségeire és megoldására, a dietetikai és pszicho-szociális szempontok figyelembe vételével. Jelentősen kisebb csoportot képvisel a nem inzulin függő cukorbeteg gyermekek csapata, teret kívánunk adni az ő komplex kezelésük szempontjainak is.

  Hiszünk az elméleti tudás és a mindennapi gyakorlat egységében, a fórum lehetőséget kínál a tapasztalatok széleskörű átadására és értékelésére, régi személyes kapcsolatok felelevenítésére, új barátságok születésére.

  Sok szeretettel hívjuk és várjuk a Szekció minden jelenlegi és érdeklődő, leendő tagjait, a civil szervezetek, valamint a különböző, a diabétesszel élő gyermekek ellátásában résztvevő cégek képviselőit. Nagyon bízunk benne, hogy Sárvár méltó helyszíne lesz országos rendezvényünknek, és kedves vendégeink megismerik Vas Vármegye messze földről híres vendégszeretetét.

  Találkozzunk 2023 novemberében, Sárváron!

   

  Dr. Körner Anna, a Magyar Gyermekorvosok Társasága és a Magyar Diabetes Társaság Gyermekdiabetes Szekciójának Elnöke
  Dr. Csákváry Violetta, a Kongresszus szervezője

Vissza