Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
  • Megszűnik a diabetológiai szakápolóképzés? - MDT válaszlevél
    2003.10.28.MDTHírkategória: Általános
    Megszűnik a diabetológiai szakápolóképzés?
    Az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztériumból dr. Árokszállásy Éva főosztályvezető asszony aláírásával levelet kapott a Magyar Diabetes Társaság, amelyben tájékoztatást kaptunk arról, hogy a jelenlegi tervek szerint az önálló diabetológiai szakápolóképzést 2006-tól megszüntetik. A diabetológiai szakápolóképzés létrehozása mellett a Magyar Diabetes Társaság vezetősége nyolc évvel ezelőtt döntött, figyelembe véve a nemzetközi tapasztalatokat is. Évente 30-35 diabetológiai szakápoló végez, a végzett szakápolók hatékonyan hozzájárulnak a cukorbetegek korszerű ellátásához. A diabetológiai szakápolóképzéssel szerzett eddigi tapasztalataink rendkívül kedvezőek. Értetlenül állunk ezért a szakhatóság terve előtt, s fel kívánjuk szavunkat emelni annak érdekében, hogy az illetékesek a tervet gondolják újra át. Az alábbiakban (Kapcsolódó dokumentumok) közzé tesszük azt a válaszlevelet, amelyet az MDT vezetősége a 2003. október 28-án megtartott vezetőségi ülésen jóváhagyott. A levelet valamennyi jelenlévő vezetőségi tag aláírásával ellátta.

    Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT – Novo Nordisk pályázata az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából

Az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából az MDT és a Novo Nordisk pályázatot hirdet diabetológiai szakellátóhelyek, diabetológusok és edukátorok számára.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.