Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom archív.

  Kezdetét vette az MDT Családorvosi Munkacsoportjának X. Jubileumi Továbbképző Konferenciája
  2023.03.03.MDT HírmondóHírkategória: Háziorvostan

  Dr. Rosta László, a Magyar Diabetes Társaság Családorvosi Munkacsoportjának elnöke köszöntötte csütörtökön kora délután a megnyitó résztvevőit.

  A kongresszusra összesen 181 fő regisztrált, 56 személy a szakdolgozók és egyéb szakma képviseletében. A rendezvény védnöke az MDT elnöke, Wittmann István professzor úr, a szervezők dr. Hasitz Ágnes és dr. Rosta László voltak, a Családorvosi Munkacsoport vezetőségének közreműködésével.

  A konferenciát prof. dr. Wittmann István, a Magyar Diabetes Társaság elnöke nyitotta meg. Köszöntőjében – a hallgatóság derültségére – percre pontosan megadta a Családorvosi Munkacsoport megalakulásának idejét: 2011. április 16-án, a XVII. Dunántúli Diabetes Hétvége rendezvény keretében került rá sor, 16.30-kor. A célkitűzés az volt, hogy a tudás és azon korszerű, kidolgozott elvek, amiket a Magyar Diabetes Társaság képvisel, beépüljenek a mindennapi családorvosi gyakorlatba. A családorvosok és a szakdolgozók minél szélesebb körű továbbképzésének támogatása szintén szerepelt a tervek között.

  A munkacsoport tagjainak száma jelenleg már 250 fő felett van, a licencvizsgával is rendelkezők száma pedig 100 feletti, így az MDT legnagyobb létszámú szekciója. Jelen, jubileumi konferencián 12 szekció, 3 workshop és összesen 24 előadás kerül megtartásra, így a fenti célok megvalósulása biztosítottnak látszik.

  Az MDT szándéka szintén változatlan, a diabétesz népbetegség, így a családorvosok minél hatékonyabb bevonására van szükség az ellátásban.

  A program a megnyitót követően két felkért előadással, Wittmann István professzor Multi-hormonális rezisztencia T2DM-ben és Kempler Péter professzor Neuropathia diabetica – kérdések és újabb kérdések című munkájával vette kezdetét.

Vissza