Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Elsőként Veszprém megyében hirdették meg a Nemzeti Diabetes Program akcióterv kezdeményezést
  2010.01.09.MDT Web-szerkesztőségHírkategória: Általános
  Diabétesz VilágnapA 2009. november 14-én megrendezett Veszprém megyei Diabétesz Világnapi konferencia összefoglalásaként tartottak sajtótájékoztatót Veszprémben 2010. január 7-én.

  Az összefogás célja, hogy felhívják az állam, a társszakmák, betegszervezetek és a társadalom figyelmét a cukorbetegségre, annak szövődményeire.

  "Ma első sorban az elhízás a cukorbetegség előszobája. Nagyon fontos lenne, hogy mindenki akinek a családjában cukorbeteg van vagy elhízott, keresse fel a háziorvosát. Egyszerű módszerek vannak arra, hogy megfelelő szűrővizsgálattal kiszűrjük, korán kezeljük és elkerüljük a szövődményeket." hívta fel a figyelmet Dr. Vándorfi Győző a sajtótájékoztatón.

  Nyugat-Európa országaiban minden 40. másodpercben diagnosztizálnak egy diabéteszes beteget. 2020-ra csaknem 11,5 %-os diabétesz előfordulásra számolnak, tudtuk meg Prof. Dr. Winkler Gábor előadásából.

  A Veszprém TV által készített összeállítás megtekinthető a csatorna honlapján: www.veszpremtv.hu

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim pályázata az MDT CSOM XIX. továbbképző rendezvényén történő részvétel támogatására

Pályázni lehet a kongresszusi költség egészére (regisztráció, szállás), vagy pedig résztámogatásra. Kérjük egyértelműen jelezni, hogy a pályázó teljes- vagy résztámogatásra pályázik.

Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények