Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Két új magyar rekord született a Diabétesz Világnapon
  2009.12.07.MDT Web-szerkesztőségHírkategória: Általános
  Diabétesz Világnap, 2009. november 14.A Diabétesz Világnap alkalmából tartalomszolgálattó partnerünk, a sanofi-aventis ingyenes szűrést, és ezzel együtt rekordkísérletet hirdetett az ország négy nagyvárosában.

  4 sztár, 4 város, 4 csapat és 1 cél!
  2009. november 14-én Katus Attila, Szabó Patrícia, Orosz Barbara és Világi Péter mérte össze erejét az ország négy nagyvárosában: Pécsett, Győrött, Budapesten és Miskolcon.

  A verseny célja az volt, hogy minden helyszínen minél többen mérjék meg vércukorszintjüket, és minél többen kapjanak felvilágosítást a cukorbetegség veszélyeiről, megelőzési és kezelési módjairól.

  A Diabétesz Világnap idei motívuma, a fiatalok körében népszerű ujjkarika is szerepet kapott november 14-én. Minden városban, pontban 12 órakor a város lakossága és minden érdeklődő együtt pörgette az ujjkarikákat, a rekordkísérlet sikeresnek bizonyult, így a csapatok új fejezetet nyitottak a Magyar Rekordok Könyvében.

  A sikeres rekordkísérletről, valamint a szűrővizsgálatokról még többet olvashat a kapcsolódó dokumentumban.

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT – Novo Nordisk pályázata az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából

Az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából az MDT és a Novo Nordisk pályázatot hirdet diabetológiai szakellátóhelyek, diabetológusok és edukátorok számára.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.