Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Nagysikerű Gyermekdiabetológiai Konferencia
  2009.12.04.MDT Web-szerkesztőségHírkategória: Gyermekdiabetes
  Gyermekdiabetes Szekció XXVI. Konferenciája ,Gödöllő2009. november 13-14. között, Gödöllőn került megrendezésre a a Szt. János Kórház Gyermekdiabetesz szakrendelés dolgozóinak szervezésében Gyermekdiabetes Szekció XXVI. Konferenciája . A rendezvényre 256-an regisztráltak, ami a Szekcióülések történetében új rekord.

  A szűk két napos ülés zsúfolt programján belül három Szimpózium és egy Kerekasztal konferencia előadásai fogták össze az általános, elvi és gyakorlati útmutatásokat, a legújabb eredmények tükrében.
  A Konferenciát záró szekció egyik kiemelkedő eseménye volt a Barta Lajos emlékérem átadása, és a hozzá csatlakozó előadás. Az ez évi kitüntetett Román Ferenc főorvos volt, akinek ezúton is szívből gratulálunk!
  A szekcióülésen vezetőségi beszámolót és közgyűlést tartottak, melynek során az elnök ismertette az elmúlt év főbb eseményeit, eredményeit, és külön köszöntötte az év kitüntetetteit. A közgyűlés megtárgyalta és elfogadta a Szekció új, korszerűsített szervezeti-működési szabályzatát.

  A szekció elnökének, Blatniczky Lászlónak részletes beszámolója megtekinthető a kapcsolódó dokumentumok alatt.

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT – Novo Nordisk pályázata az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából

Az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából az MDT és a Novo Nordisk pályázatot hirdet diabetológiai szakellátóhelyek, diabetológusok és edukátorok számára.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.