Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Megjelent az Amerikai Klinikai Endokrinológusok Társasága és az Amerikai Endokrinológiai Kollégium közös ajánlása
  2009.11.24.MDT Web-szerkesztőségHírkategória: Általános
  Tájékoztatás céljából eredeti formában közre adjuk a közelmúltban megjelent (Endocr Pract. 2009; 15: 540-559) AACE/ACE Glycemic Control Algorithm Consensus Panel közleményt, amely az Amerikai Klinikai Endokrinológusok Társasága (AACE) és az Amerikai Endokrinológiai Kollégium (ACE) közös ajánlást jelenti.

  Az érdeklődők figyelmébe elsősorban a két táblázat ajánlható. A 2-es típusú diabetesben szenvedők betegek kezelésének megkezdésekor jelentősége van a kiindulási HbA1c-értéknek: mérsékelten emelkedett érték esetén monoterápia (többfajta gyógyszer közül lehet választani), közepesen emelkedett érték esetén kombinációs kezelés, magas érték esetén inzulin (ha tünetek vannak), vagy akár hármas kombináció (ha nincsenek markáns tünetek) ajánlott. A kezelési HbA1c-célérték <6.5 %. A másik táblázat a kezelés során alkalmazható készítmények előnyét – hátrányát (kockázatát) foglalja össze.

  A közlemény megtalálható Irányelvek, ajánlások rovatunkban a Felnőttkori diabetes kezelési ajánlások között >>

  Nem szabad megfeledkezni arról, hogy hazai körülmények között az MDT szakmai irányelve a mérvadó
  (legutolsó változata megjelent a Diabetologia Hungarica 2009/1. supplementumában, ill. megtalálható a honlap Irányelvek, ajánlások rovatában).

  Prof. Dr. Jermendy György,
  diabet.hu Tudományos szerkesztő

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim pályázata az MDT CSOM XIX. továbbképző rendezvényén történő részvétel támogatására

Pályázni lehet a kongresszusi költség egészére (regisztráció, szállás), vagy pedig résztámogatásra. Kérjük egyértelműen jelezni, hogy a pályázó teljes- vagy résztámogatásra pályázik.

Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények