Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • OEP Tájékoztató levél az analóg inzulinkészítmények emelt, kiemelt támogatással történő rendelésének ellenőrzésével kapcsolatban
  2009.11.27.MDT Web-szerkesztőségHírkategória: Általános
  Az OEP Elemzési, Orvosszakértői és Szakmai Ellenőrzési Főosztálya (EOSZEF) a 2009. második negyedéves munkatervében a népegészségügyi jelentőségű kórképek kezelésének ellenőrzését tűzte ki célul. Az analóg inzulinok számottevő súllyal jelennek meg a cukorbetegség gyógyszeres kezelésében, csakúgy, mint a kifizetett támogatási összegben. Mindezek alapján a munkaterv keretében került sor a diabetes mellitus – mint népbetegség – analóg inzulinnal történő kezelésének orvosszakmai ellenőrzésére.

  Az ellenőrzés célja annak vizsgálata volt, hogy az emelt (Eü90%30) vagy kiemelt (Eü100%2, Eü100%3) jogcímen kiváltott analóg inzulinkészítmények rendelésének feltételei közül teljesült-e az előzetesen alkalmazott humáninzulin-kezelés, továbbá az orális kezelés kiegészítésére korai („esti”, „bedtime”) bázisinzulinként alkalmazott elhúzódó hatású analóg készítményeket az erre szolgáló jogcímen (Eü50%6/a) írják-e fel az orvosok.

  A Magyar Diabetes Társaság Vezetőségének megkeresésére az OEP a kapcsolódó dokumentumban - szakemberként történő bejelentkezést követően - megtekinthető tájékoztató levelet küldte az analóg inzulinkészítmények emelt, kiemelt támogatással történő rendelésének ellenőrzésével kapcsolatban.

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.