Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Holnap lesz a Diabétesz Világnap! Ünnepi események a hétvégén országszerte
  2009.11.13.MDT Web-szerkesztőségHírkategória: Általános
  Diabétesz VilágnapA Diabétesz Világnapot minden évben november 14-én ünnepeljük. Ezen a napon született Frederick Banting, akinek Charles Besttel közös gondolata vezetett az inzulin 1922-es felfedezéséhez.

  A Diabétesz Világnap minden évben egy, a cukorbetegséggel kapcsolatos téma köré szerveződik. A 2009-2013 évek kampányának témája a diabétesz oktatás és megelőzés.
  Olvassa el a 2009. évi nemzetközi felhívást, tekintse meg a Diabétesz Világnap magyar nyelvű plakátjait >>

  Kék fényben a világ
  A figyelem felhívása érdekében kampány indult annak érdekében, hogy minél több emlékmű és épület kerüljön kék színben kivilágításra a Diabétesz Világnap alkalmából. 2008-ban világszerte 1107 emlékmű és épület, Budapesten a Szabadság szobor borult kék fénybe.

  A Világnap alkalmából ünnepi rendezvényekre kerül sor országszerte

  Veszprém, Brusznyai u. 2. (a volt Séd filmszínház) 2009. nov. 14. 9 órától

  Az Alapítvány a Cukorbetegekért és a Veszprém Megyei Diabetes Egyesület 2009. november 14-én Veszprémben rendezi meg az idei Diabétesz Világnapot. A résztvevők számos hasznos és érdekes előadáson vehetnek részt, amit délután 14:00 órai kezdettel egy színházi előadás követ. Majd mintegy a rendezvény lezárásaként kék fénybe öltöztetik a színház épületét, a Diabétesz Világnap alkalmából.

  Kecskemét, Kossuth tér 4. 2009. nov. 14. 13 órától
  A Fiatal és Felnőtt Cukorbetegek Bács- Kiskun Megyei Egyesülete 2009. november 14-én Kecskeméten az Ifjúsági Otthonban rendezi meg a Diabétesz Világnapot.

  Eger, Knézich K. u. 8., Bartakovics Béla Művelődési Ház 2009. nov. 14. 14 órától
  A Cukorbetegek Egri Egyesülete az előző évekhez hasonlóan ismét megrendezi az Egri Diabetes Világnapot. A rendezvény után belvárosi sétát tartunk, ahol megcsodáljuk a Diabetes Világnap alkalmából figyelem felkeltésképpen kék fénnyel megvilágított városházát és a török fürdőt.

  Budapest, Roosevelt tér, Magyar Tudományos Akadémia 2009. nov. 14. 18 órától
  A nemzetközi Diabétesz Világnapi kampányhoz csatlakozva Magyar Cukorbetegek Országos Szövetsége sötétedéstől kék fénnyel világítja meg a Magyar Tudományos Akadémia homlokzatát.

  Budapest, SYMA Sport-, és Rendezvényközpont 2009. nov. 15. 10 órától
  Negyedik alkalommal kerül megrendezésre az Egy csepp Világnap, mely számos újdonságot tartogat az előző évekhez képest. A Világnapon a gyermekeknek is változatos programokban lesz részük: kipróbálhatják a legújabb ugráló várakat, próbára tehetik kézügyességüket, és találkozhatnak kedvenceikkel.

  Debrecen, Kölcsey Központ 2009. nov. 21. 9 órától
  A MACOSZ és a Hajdúsági Diabetes Egyesület 2009. november 21-én Debrecenben, a Kölcsey Központban rendezi meg az idei Országos Diabétesz Világnapot.

  Részletes információk, beszámolók a hazai eseményekről >>

  Küldje be Ön is beszámolóját a Világnap eseményeiről, írjon a szerkesztoseg@diabet.hu e-mail címre, és népszerűsítse a rendezvényt a www.diabet.hu/vilagnap honlapon is!

Vissza