Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Harmadik alkalommal indul Az Év Orvosa pályázat – Astellas Díj
  2009.10.02.Tegyünk az Egészségünkért AlapítványHírkategória: Általános
  Év Orvosa pályázat – Astellas DíjA médiából áradó hírekkel ellentétben ez a világ nem olyan rossz, mint amilyennek sokszor láttatják. Sőt! Az Év Orvosa pályázat is azt bizonyította az előző két évben, hogy az emberekkel – még a betegekkel is! – történnek jó dolgok. A málló falú kórházban vagy a zsúfolt rendelésen a beteg találkozik egy olyan szakemberrel, egy olyan orvossal, aki a betegségéhez való hozzáállására, így az egész életére sorsfordító hatással van, akinek – szerencsés esetben – még sok-sok esztendőt köszönhet... Az előző években meghirdetett pályázatokra százszámra érkeztek csodálatos és megható történetek. Olyanoktól, akik talán életükben először ragadtak tollat, de erre a felhívásra nem tudtak nemet mondani; kikívánkozott belőlük az elismerés és a hála. A betegek történetei ékesen bizonyítják: a gyógyuláshoz nem elég egy helyesen megválasztott terápia; kell az orvos empátiája, támogatása, szeretetteljes kisugárzása!

  A mai világban, amikor az őszinte szó, a bizalom „hiánycikk”, a jó orvos-beteg kapcsolat a gyógyítás egyik legfontosabb eleme. És a nap mint nap embert próbáló hivatást űző orvosoknak jár az erkölcsi elismerés. Ezért is folytatódik az Év Orvosa pályázat és kerül kiosztásra már harmadik alkalommal az Astellas Díj. A Tegyünk Az Egészségünkért Alapítvány bízik benne, hogy az általa meghirdetett civil kezdeményezés eléri célját: tovább javul az orvos-beteg kapcsolat, és ennek eredményeképpen a betegek körében is javul az orvosi szakma elismertsége.

  Az Év Orvosa pályázatra idén is a betegek jelölhetik orvosaikat a róluk szóló történet beküldésével. Ami változott: a 2009-es pályázat értékelése. Az Astellas Díjra idén legméltóbbnak tartott orvosokat a nagyközönség választja meg az előzsűrizett listáról a www.dijazorvosokert.hu weboldalon. A pályázatra beérkező történetek, jelölések „előválogatását” rangos szakmai és közéleti szereplőkből álló zsűri végzi, melynek tagjai: Dr. Balogh Sándor, az Országos Alapellátási Intézet főigazgatója, Dr. Bittner Nóra onkológus főorvos, korábbi Astellas Díjas, Dr. Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke, Dr. Kolláth György alkotmányjogász, Krasznai Éva újságíró, Nagy Bandó András újraélesztett humorista-író, Nagy Tímea olimpiai bajnok, Prof. Dr. Papp Zoltán, a Nemzeti Egészségügyi Tanács elnöke, Schäffer Erzsébet újságíró, Dr. Vástyán Attila gyermeksebész főorvos, korábbi Astellas Díjas.

  Az ünnepeltet szokás megkérdezni: milyen tortát szeretne... Így mi is megkérdezünk minden orvost, milyen díjat szeretne kézbe venni, ha őt szólítanák a díjátadó emelvényre. A www.dijazorvosokert.hu honlapon október 30-ától 2 hónapon át minden odalátogató praktizáló orvos 5 díj közül szavazhat a neki legjobban tetszőre. A díjakat a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel közösen indított pályázat keretében tervezik. Várjuk az Ön látogatását és szavazatát is!

  Az Év Orvosa 2009 pályázatot és Astellas Díjat számos fórumon, sajtóban, interneten meghirdetjük – médiatámogatóink között van a Tudomány Kiadó az IntelliMed és a Webdoki.hu –, mert hiszünk benne, hogy a javuló orvos-beteg kapcsolat minden téren pozitív hatással lesz az orvostársadalomra. Ezért tartjuk fontosnak, hogy a páciensek minél több rendelőben, szakrendelőben, kórházban találkozzanak a pályázattal, és bennük is tudatosuljon ennek a különleges kapcsolatnak a fontossága. Kérjük, forduljon a Tegyünk az Egészségünkért Alapítványhoz az info@egeszsegesen.org e-mail címen, szívesen küldünk mindenhová betegeknek szóló plakátot, szórólapot!

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim pályázata az MDT CSOM XIX. továbbképző rendezvényén történő részvétel támogatására

Pályázni lehet a kongresszusi költség egészére (regisztráció, szállás), vagy pedig résztámogatásra. Kérjük egyértelműen jelezni, hogy a pályázó teljes- vagy résztámogatásra pályázik.

Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények