Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
  • Lilly Diabetes Klinikai Kutatási Ösztöndíj
    2009.10.09.MDT Web-szerkesztőségHírkategória: Általános
    A VI. Kelet-Magyarországi Diabétesz Hétvégén kihirdették a pályakezdő diabetológusok számára kiírt posztgraduális oktatási program győztesét.

    Dr. Mazák István nyerte a Magyar Diabetes Társaság és a Lilly Hungária Kft. együttműködésével létrejött, 50.000 euró értékű Lilly Diabetes Klinikai Kutatási Ösztöndíjat, amelynek célja az volt, hogy olyan átfogó továbbképzési programot és ismeretanyagot biztosításon a győztes számára, amely segíti majd a cukorbetegséggel kapcsolatos klinikai kutatási programok vezetésében vagy az azokban történő aktív részvételen. A továbbképzési ösztöndíj magába foglalt egy – a bécsi „Vienna School of Clinical Research” intézményben történő – okleveles, posztgraduális elméleti továbbképzést, valamint egy 6 hónapos rezidens-gyakorlatot a legnevesebb európai egyetemek egyikén. Az ösztöndíjra diabetológiai profilú osztályon vagy akkreditált szakellátóhelyen dolgozó bel- vagy gyermekgyógyász szakorvosok vagy a rezidensképzés első két évét már befejezett szakorvos jelöltek pályázhattak.

    A július végén lezárult ösztöndíjra számos magas színvonalú pályázat érkezett. A pályázatok elbírálását az MDT elnöksége által megbízott háromtagú testület végezte. Az elbírálás fő szempontjai a jelöltek szakmai-tudományos tevékenysége és jövőbeni kutatási terveinek szakmai minősége voltak. A győztes elsősorban kiemelkedő szakmai munkájával és színvonalas publikációk egész sorával érdemelte ki az elismerést.

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.