Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Lilly Diabetes Klinikai Kutatási Ösztöndíj
  2009.10.09.MDT Web-szerkesztőségHírkategória: Általános
  A VI. Kelet-Magyarországi Diabétesz Hétvégén kihirdették a pályakezdő diabetológusok számára kiírt posztgraduális oktatási program győztesét.

  Dr. Mazák István nyerte a Magyar Diabetes Társaság és a Lilly Hungária Kft. együttműködésével létrejött, 50.000 euró értékű Lilly Diabetes Klinikai Kutatási Ösztöndíjat, amelynek célja az volt, hogy olyan átfogó továbbképzési programot és ismeretanyagot biztosításon a győztes számára, amely segíti majd a cukorbetegséggel kapcsolatos klinikai kutatási programok vezetésében vagy az azokban történő aktív részvételen. A továbbképzési ösztöndíj magába foglalt egy – a bécsi „Vienna School of Clinical Research” intézményben történő – okleveles, posztgraduális elméleti továbbképzést, valamint egy 6 hónapos rezidens-gyakorlatot a legnevesebb európai egyetemek egyikén. Az ösztöndíjra diabetológiai profilú osztályon vagy akkreditált szakellátóhelyen dolgozó bel- vagy gyermekgyógyász szakorvosok vagy a rezidensképzés első két évét már befejezett szakorvos jelöltek pályázhattak.

  A július végén lezárult ösztöndíjra számos magas színvonalú pályázat érkezett. A pályázatok elbírálását az MDT elnöksége által megbízott háromtagú testület végezte. Az elbírálás fő szempontjai a jelöltek szakmai-tudományos tevékenysége és jövőbeni kutatási terveinek szakmai minősége voltak. A győztes elsősorban kiemelkedő szakmai munkájával és színvonalas publikációk egész sorával érdemelte ki az elismerést.

Vissza