Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom archív.

  Vezetőségválasztó taggyűlés - Tájékoztató a MDT Diabétesszel Társuló Terhességgel foglalkozó Munkacsoportja tagjai részére
  2022.04.14.MDT Diabéteszes Terhességgel foglalkozó MunkacsoportjaHírkategória: Terhesség

  Időpont: 2022.május. 20. (péntek) 13.30 óra
  Helyszín: Jahn Ferenc Dél pesti Kórház és Rendelőintézet 1024  Budapest Köves utca 1. (földszint, „zöld előadó”)

  A választás - hagyományainknak megfelelően – munkacsoportunk működési szabályzatában foglaltak szerint történik.

  E működési szabályzat szerint a Munkacsoport Taggyűlése a tagok összességéből áll (regisztrált tagjainak listája folyamatosan, bármikor hozzáférhetően szerepel társaságunk honlapján, “Munkacsoportok” címszó alatt a Diabétesszel Társuló Terhességgel foglalkozó Munkacsoport felületen). A taggyűlést a vezetőség hívja össze az időpont és a tárgysorozat megjelölésével, közzétéve a MDT honlapján 30 nappal korábban. A taggyűlés akkor határozatképes, ha tagságnak legalább 50%-a, plusz 1 fő azon jelen van. Ha a szabályszerűen összehívott taggyűlést határozatképtelensége miatt el kell halasztani, akkor az a legkorábban 30 perc múlva, de legkésőbb 30 napon belül az ugyanezen tárgysorozatban összehívott taggyűlés a megjelentek számára való tekintet nélkül, határozatképes. Ez a második időpont jelen esetben a határozatképtelenség megállapítását követő 31. perctől lesz esedékes. A taggyűlés határozatait egyszerű szótöbbséggel, nyílt szavazással hozza, kivéve a vezetőség választását, ami titkos szavazással történik.

   „A munkacsoport munkáját a vezetőség irányítja. A vezetőséget a jelöltek közül a taggyűlés választja meg 4 évre. A vezetőség 7 tagú, közülük kettőnek belgyógyász, kettőnek szülész, egynek pedig gyermekgyógyász szakképesítésűnek kell lennie. A megválasztott vezetőség tagjai közül elnököt, elnökhelyettest és titkárt választ. A három tisztségviselő nem lehet azonos szakképesítésű.”

  Jelölt állítás: on-line, e-mailben, az alábbi címen: valasztas.terhesseg@diabet.hu

  Jelöltet csakis a munkacsoport regisztrált tagjai állíthatnak, jelölt a munkacsoport bármely regisztrált tagja lehet.

  A jelenlegi vezetőség tagjai: Dr. Baranyi Éva (elnök), Dr. Békefi Dezső, Dr. Földesi Irén (alelnök), Dr. Kerényi Zsuzsa, Dr. Turi Zsuzsa (titkár). Dr. Wudi Krisztina (jegyző)                A 7. tag Dr. Csákány M. György a közelmúltban elhunyt.

  Hasonlóan a MDT vezetőségválasztásához, a jelenlegi vezetőségi tagok automatikusan felkerülnek a jelölt listára (amennyiben ezt vállalják).  

  A jelöltek listája az MDT honlapján olvasható, a Munkacsoport oldalán.

  Jelölés határideje: 2022. május 11.

  A taggyűlésen résztvevő regisztrált munkacsoport tagok a jelölt listán szereplő tagokra szavazhatnak, a szavazatokat - arra kijelölt - szavazatszámláló bizottság összesíti, és az eredményt ismerteti a jelenlévőkkel, később az MDT honlapján elhelyezi.

  A vezetőségválasztást a cukorbeteg terhesek ellátásával kapcsolatos továbbképző tanfolyam követi. Ennek programját még munkacsoportunk közelmúltban elhunyt vezető egyénisége   Dr. Csákány M .György állította össze. A rendezvény az Ő emlékét hivatott megőrizni.

  Kérjük, hogy aki a taggyűlésen részt kíván venni, az május 11-ig jelezze a valasztas.terhesseg@diabet.hu e-mail címre (a továbbképző tanfolyamra jelentkezni az Oftexen lehet)

   

  Baranyi Éva dr.,
  a MDT Diabétesszel Társuló Terhességgel foglalkozó Munkacsoportja elnöke

Vissza