Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom archív.

  Elnöki köszöntő - A Magyar Diabetes Társaság XXIX. Kongresszusa
  2021.09.02.MDT HírmondóHírkategória: Tudósítás rendezvényekről

  Tisztelt Kongresszusi Résztvevők!

  Tisztelettel és szeretettel üdvözlöm az MDT XXIX. kongresszusának valamenynyi résztvevőjét! 2019 áprilisában Debrecenben került sor az MDT XXVII., igen sikeres kongresszusára, most Pécsen tudunk ismét személyes részvétellel kongresszust tartani. A pandémia miatt közgyűlést és így vezetőségválasztást sem tudtunk tartani, erre a mostani kongresszuson, szeptember 4-én délelőtt kerül majd sor. A közgyűlés során röviden értékelni fogom az MDT 2016–2021 közötti munkáját, ennek írásos változata a Hírmondó szombati számában fog megjelenni. Társaságunk taglétszáma az utóbbi években fokozatosan emelkedett, ez alapján a közgyűlés elején a vezetőség létszámának 24-ről 27 főre történő emelésére fogok javaslatot tenni.

  Immár hagyományos módon, a kongresszus csütörtöki napján, a megnyitót követően kerül sor az MDT Diab-EPI vizsgálat legújabb eredményeinek bemutatására, az előadásokat prof. Wittmann István, prof. Jermendy György és prof. Barkai László tartják. Ezt Boldogkői Zsolt professzor, a Szegedi Tudományegyetem tanszékvezető professzorának Modernkori tudományellenesség című előadása követi. Akinek alkalma nyílik rá, feltétlenül hallgassa meg, Boldogkői professzor évek óta az áltudományok esküdt és kiválóan felkészült ellensége.

  Új tiszteletbeli tagunk az osztrák származású Michael Roden professzor, a German Diabetes Center igazgatója, a düsseldorfi Heinrich Heine Egyetem belgyógyászati klinikájának tanszékvezető professzora, az Osztrák Diabetes Társaság és a Közép-európai Diabetes Társaság volt elnöke, az EFSD (European Foundation for the Study of Diabetes) elnöke, Európa egyik vezető diabetológusa, előadására pénteken délelőtt kerül sor. Kutatási területe már akkor a transzlációs medicinát érintő témakör volt, amikor erről a kifejezésről még nem is nagyon hallottunk.

  Az MDT Magyar Imre professzor kezdeményezésére 1970. június 11-én alakult meg az I. sz. Belgyógyászati Klinika tantermében, tavaly ünnepeltük fennállásának 50 éves jubileumát. Ebből az alkalomból Winkler Gábor professzorral egy könyvet szerkesztettünk, amely a Társaság 50 évét mutatja be, különös tekintettel az utóbbi másfél évtizedre. Emellett igen részletesen szerepel benne a hazai diabetológiai ellátórendszer bemutatása. A könyv megmaradt példányai – korlátozott számban – a kongresszus ideje alatt átvehetők a kiadást az MDT-vel együtt szponzoráló 77 Elektronika Kft. standján.

  Prof. Dr. Kempler Péter
  a Magyar Diabetes Társaság elnöke

Vissza