Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Összes hírkategória
 • MDT Cukorbeteg Szakellátóhely Nyilvántartó - TESZT ÜZEM
  2021.07.09. | MDT Web-szerkesztőség | Hírkategória: Általános

  Tisztelt Kollégák!

  Az MDT Cukorbeteg Szakellátóhely Nyilvántartó jelentős továbbfejlesztéseket követően béta verzióban - teszt üzemben - elérhető 2021.07.01 - 2021.09.30-a között. A következő éves megújítási időszak várhatóan 2021.10.01 - 2022.01.31-e között kerül lebonyolításra..

  Cukorbeteg Szakellátóhelyek Elektronikus Nyilvántartása 2019-ben teljesen megújult. Az új rendszer és felület számos könnyítést, segítséget nyújtott mind a szakellátóhely vezetők, mind a területi referensek, az OMKB és az MDT vezetősége számára is.

  A fejlesztések azonban nem álltak meg, számos visszajelzés, kérés, igény érkezett, hogy még jobbá, könnyebbé, felhasználóbarátabbá váljon a nyilvántartás kezelése. Így újabb fejlesztések készültek el, amelyet az elmúlt időszakban már több szakellátóhely vezető is tesztelt előzetesen. Most járunk a végső, béta verziós teszt fázisban. 

  A két legnagyobb fejlesztés a várandósok ellátásával is foglalkozó (röviden „gesztációs”) szakellátóhelyeket és a folyamatos inzulinadagoló (röviden „Inzulinpumpa Centrum”) szakellátóhelyeket érinti.
  Az MDT kérésére a két munkacsoport vezetősége kidolgozta az ilyen profilú szakellátóhelyekre érvényesíthető speciális minősítési feltételrendszert, amely az általános minősítési feltételekkel együtt ITT érhető el.

  A két legnagyobb fejlesztés:

  • A folyamatos inzulinadagoló szakellátóhelyek (Inzulinpumpa Centrumok) minősítési felételrendszere szoros kapcsolatban áll az Inzulinpumpa Regiszterrel. A megfelelő minősítés eléréséhez szükséges a regiszter aktív és folyamatos használata. Ennek érdekében az Inzulinpumpa Regiszterben is új funkciók kerültek kialakításra, amely immár az új funkcióknak köszönhetően Inzulinpumpa- és Szenzor (CGM) Regiszterként (www.inzulinpumpa-regiszter.hu) áll rendelkezésre a felhasználók számára.

  • A várandósok ellátásával is foglalkozó Centrumok minősítésére vonatkozó adatok rögzítésére csak az adott szakellátóhely vezetője jogosult. Megkérjük a diabétesszel társuló terhességgel dedikáltan foglalkozó munkatárs kollégákat, hogy támogassák és segítsék a szakellátóhely vezetőjüket az adatok rögzítésében, továbbá személyes adatlapjukon szakképesítésüket rögzítsék.

   

  Amennyiben bármilyen hibát tapasztalna, vagy egyéb észrevétele lenne, kérjük írjon emailt a szakellatohely@diabet.hu címre. A hibajelenség kapcsán lehetőség szerint a legpontosabban írja körül mit tapasztal. Ha van rá mód, kérjük küldje el a böngészőből az oldal címét, hivatkozást is, illetve a képernyőről készített nézőképet (print screen). Kérjük a levélben a technikai információkon túl, nevesítse a szakellátóhelyet is, annak nevével és vezetőjével.

  Örömmel várjuk pozitív tapasztalatait is a rendszer használatával kapcsolatban a szakellatohely@diabet.hu címre.

  További részleteket az alábbi oldalon olvashat:
  www.diabet.hu/szakellatohelyek

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT – Novo Nordisk pályázata az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából

Az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából az MDT és a Novo Nordisk pályázatot hirdet diabetológiai szakellátóhelyek, diabetológusok és edukátorok számára.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények