Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Az MDT tudományos díjai
  2020.12.04.MDT HírmondóHírkategória: Tudósítás rendezvényekről

  Sokéves hagyomány, hogy a Magyar Diabetes Társaság kongresszusán kétévente átadásra kerül a magyar származású Somogyi professzorról – a Somogyi-effektus leírójáról – elnevezett Somogyi-díj. A díj elnyerőjének személyére minden évben egy háromtagú szakmai bizottság tesz javaslatot, és azt az MDT vezetősége hagyja jóvá. Idén a bizottság a díjra Thomas Danne professzort jelölte.

  A Magyar Imre-emlékérmet a Társaság vezetősége azoknak az MDT-tagoknak ítéli oda, akik tevékenységükkel, életpályájukkal kiemelkedő mértékben járultak hozzá a társaság szakmai, szervezeti életének fejlődéséhez. A díjat 1986-ban alapította a Magyar Diabetes Társaság, amelyet idén dr. Petró Gizella és dr. Lengyel Csaba kapnak.

  Az 1984-ben alapított Pro Diabetologia díjat az MDT vezetősége azoknak a társasági tagoknak ítéli oda, akik szakmai tevékenységükkel, életpályájukkal kiemelkedő mértékben járultak hozzá a hazai diabetológia fejlődéséhez. A díjat idén dr. Korányi László kapja.

  A Hetényi Géza-pályadíjat – pályázat alapján – a Társaság vezetősége annak a személynek vagy munkacsoportnak ítéli oda, aki(k) a legtöbbet tett(ék) a diabeteskutatás terén és kiemelkedő mértékben járult(ak) hozzá a hazai diabeteskutatás nemzetközi elismertségének növeléséhez. Az 1982-ben alapított díjat idén dr. Molnár Gergő Attila és a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ, II. sz. Belgyógyászati Klinika és Nephrologiai, Diabetológiai Centrum Diabetológia-Nephrologia Munkacsoportja kapja.

  A társaság Pro Aegrotis díja a diabetesgondozás terén végzett kiemelkedő munka elismerését szolgálja, idén dr. Kempler Péter, dr. Bujtor Zoltán és dr. Borda Ferenc részesül benne.

  A 77 Elektronika Kft., a DRC Gyógyszervizsgáló Központ és az MDT által alapított Az Év Fiatal Diabetológusa – Tamás Gyula-díjával a klinikai diabetológia területén tevékenykedő orvosok kiemelkedő gyógyító, oktató és tudományos, edukációs tevékenységét ismerik el, idén dr. Istenes Ildikó kapja.

  A Halmos Tamás-díj a klinikai diabetológia területén tevékenykedő fiatal orvosok kiemelkedő tudományos tevékenységének elismerése, dr. Körei Anna Erzsébet veheti át.

  A Kiváló Diabetes-edukátor díjat az MDT vezetősége a páciensoktatás terén végzett kiemelkedő munka elismeréseként hozta létre, Pecznik Beáta Gabriella, Csíkos Ágnes és Stáhlné Tausz Katalin kapja.

  Az edukáció és pumpa oktatás területén dolgozó kollégákat részesíti elismerésben az MDT és a Roche (Magyarország) Kft., a Kiváló Szakápoló díjat Horváth Andrea, a Kiváló Betegoktatás Elismeréséért díjat Fekete Lászlóné, a Kiváló Pumpa Edukátor díjat Tuifel Andrea veheti át.

  Az MDT és a Sanofi közös alapítású, a legjobb idegen nyelvű tudományos közleményért járó díjat dr. Lénárt Lilla, a legjobb magyar nyelvű közleményért járó díjat dr. Barkai László József kapja.

  A Diabetologia Hungarica 2019. évi legjobb fiatal első szerzős közleményének járó díjat dr. Kempler Miklós (Kempler Miklós dr., Baló Tímea dr., Varga Éva dr., Barkai László József dr., Körner Anna dr., Pánczél Pál dr., Hosszúfalusi Nóra dr.: Időnként semmi sem az, aminek látszik – A klasszifikáció jelentősége a cukorbetegség kezelésében négy eset kapcsán. Diabetologia Hungarica 2019; 27: 73–78.), a 2019. évi legjobb közleménynek járó díjat dr. Sztanek Ferenc (Sztanek Ferenc dr., Jakab Áron András, Jebelovszki Éva dr., Gaszner Balázs dr., Páll Dénes dr., Kempler Péter dr., Harangi Mariann dr.: A dyslipidaemia szerepe a kardiális autonóm neuropathia kialakulásában 2-es típusú diabeteses betegekben. Diabetologia Hungarica 2019; 27: 213–220.) kapja.

  Gratulálunk a díjazottaknak!

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT – Novo Nordisk pályázata az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából

Az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából az MDT és a Novo Nordisk pályázatot hirdet diabetológiai szakellátóhelyek, diabetológusok és edukátorok számára.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények