Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Általános
 • A Magyar Diabetes Társaság XXVIII. Kongresszusa - online - 2020. december 3–6.
  2020.11.25. | MDT | Hírkategória: Általános

  Programbizottsági tájékoztató

  Az MDT XXVIII. online megtartandó kongresszusa (2020. december 3–6.) előkészítéseként a tudományos program összeállításáért felelős bizottság a korábbi évek gyakorlatának megfelelően ülést tartott, melyen a beküldött előadás összefoglalók elbírálása és tematikus szekciókba csoportosítása megtörtént. A bizottság tagjai közé prof. dr. Barkai László, dr. Halmos Tamásné, dr. Hidvégi Tibor, prof. dr. Hosszúfalusi Nóra, prof. dr. Jermendy György, prof. dr. Kempler Péter, prof. dr. Lengyel Csaba, prof. dr. Madácsy László, prof. dr. Várkonyi Tamás, prof. dr. Winkler Gábor és prof. dr. Wittmann István tartoztak, akik a benyújtott absztraktokat anonim módon, pontozással értékelték.

  Az elbírálás során mind a 81 benyújtott absztrakt elfogadásra került. A bejelentett előadásokat 14 szekcióba sorolták be, melyek témájukat tekintve többek között a diabetes diagnosztikájával, a glükózmonitorozást, a telemedicinát és az inzulinkezelést érintő kérdésekkel, az innovatív terápiás lehetőségekkel, a szövődményekkel és a társuló kórállapotokkal, a szakdolgozók tapasztalataival, a gyermekdiabetológiával,
  valamint a genetika kérdéseivel foglalkoznak. A kongresszusi előadások a regisztrált résztvevők számára az eredeti regisztrációval maradnak elérhetők, az online eseményt követően még 60 napon át megtekinthetőek lesznek a http://www.diabet.hu/mdt2020 weboldalon.

  Az előadások összefoglalói nyomtatott formában magyar és angol nyelven a Diabetologia Hungarica folyóiratban olvashatók, illetve a honlapon elektronikusan is hozzáférhetőek (kapcsolódó dokumentumok alatt).

  A programbizottság nevében

  Prof. Dr. Kempler Péter
  az MDT elnöke

  Prof. Dr. Várkonyi Tamás
  az MDT főtitkára

  Forrás: DIABETOLOGIA HUNGARICA XXVIII. évfolyam 1. Supplementum

  A kongresszusi előadások a regisztrált résztvevők számára az eredeti regisztrációval maradnak elérhetők, az online eseményt követően még 60 napon át megtekinthetők lesznek a http://www.diabet.hu/mdt2020 weboldalon.

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények