Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Telemedicina
 • Az MDT pályázata a telemedicina alapú diabetes gondozást segítő eszköz biztosításához
  2020.11.11. | MDT Web-szerkesztőség | Hírkategória: Telemedicina

  A TELEMEDICINA szabályozását érintő 33/2020. (IX.16.) EMMI rendelet alapján lehetővé vált, hogy a személyes találkozás mellett – a jogszabályban meghatározott feltételek alapján - a betegellátás valamilyen infokommunikációs eszközzel történjen. Emellett a pandémia ideje alatt a kongresszusok, továbbképzések is online formában kerülnek megrendezésre, e rendezvényeken történő részvételhez szintén modern infokommunikációs eszköz szükséges. Fentiek alapján a biztonságos betegellátás és a diabetológus kollégák folyamatos továbbképzésének biztosítása céljából a diabetológiai szakellátás technikai-tárgyi feltételeinek mielőbbi javítása szükséges. Ezt felismerve és támogatva a Magyar Diabetes Társaság – az AstraZeneca Kft. és a Novo Nordisk Hungária Kft. kötelezettségmentesen felhasználható támogatása segítségével - pályázatot hirdet telemedicina alapú, a cukorbeteg gondozást segítő eszköz biztosításához.

  Pályázatot adhat be: minden Magyarországon működő, közfinanszírozott diabetológiai szakrendelés vezetője, aki az MDT tagja és 2020. évi tagdíját befizette.

  Pályázható eszköz: az MDT által egységesen beszerzett, a korszerű telemedicínás betegellátás biztosítására alkalmas táblagép

  A pályázónak szükséges biztosítania az eszköz állandó internet kapcsolatát Wifi hálózaton, továbbá vállalnia kell, hogy az eszköz min. 2 évig a diabetológiai szakrendelésen a betegek ellátása, illetve az ott dolgozó szakszemélyzet képzésének érdekében használatban marad.

  Pályázni a pályázati űrlap kitöltésével ITT lehet.

  Intézményenként csak egy pályázat nyújtható be, de minden intézmény maximálisan annyi táblagépre adhat be pályázatot, ahány szakrendelőt működtet.

  A pályázat beadási határideje: 2020. november 27.

  A pályázatokat az MDT Elnöksége által létrehozott ad hoc bizottság bírálja el.

  Prof. dr. Kempler Péter                                          Prof. dr. Várkonyi Tamás
  MDT elnöke                                                                MDT főtitkára

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények