Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Gratulálunk Soltész Gyula Professzor nemzetközi sikereihez!
  2009.07.30.MDT Web-szerkesztőségHírkategória: Általános
  Soltész professzor külső szakértőként évekig részt vett uniós pályázatok elbírálásában és előadást is tartott az Európai Parlamentben, most felkérést kapott az EU 7. sz. Kutatási Keretprogramja (Health Research) nemzetközi tanácsadó testületének munkájában való részvételre.

  A 22 tagú testületben egyetlen magyarként vesz részt. A testület feladata többek között a prioritások meghatározása illetve az ezzel kapcsolatos tanácsadás a jövőben kiírandó pályázati témákat illetően. A júniusi brüsszeli ülésükön a következő 3 év prioritásainak előzetes megbeszélése került napirendre, ami a novemberi ülésen folytatódik majd.

  Gyermekgyógyászati szempontból az uniós vezetés a gyermekek számára kifejlesztendő és bevizsgálandó gyógyszerek, a gyógyszermelléhatások és az „off patent” gyógyszerek témáját favorizálta, de szóba kerültek, az un ritka betegségek is.

  A tanácsadó testület részvevői hivatalosan nem képviselnek ugyan egyetlen tagországot sem, de azt gondoljuk, hogy maga a tény, hogy magyar gyermekgyógyászként felkérést kapott a testületi tagságra, már önmagában is segítheti a magyar gyermekgyógyászati kutatás ügyét.

  Kérjük a kollégákat, segítsék Soltész professzor testületi tagsági munkáját, szakmai anyagokkal, véleményekkel.

  Másik ok a gratulációra, hogy a Gyermekkori diabetes felméréssel kapcsolatos nemzetközi munkacsoport tagjaként, munkájukról a Lancet közölt cikket.
  „Christopher C Patterson, Gisela G Dahlquist, Eva Gyürüs, Anders Green, Gyula Soltész,and the EURODIAB Study Group: Incidence trends for childhood type 1 diabetes in Europe during 1989–2003 and predicted new cases 2005–20: a multicentre prospective registration study.”

  Soltész professzor engedéjével a cikk pdf formátumban olvasható Társaságunk honlapján. Valamint hallható egy rádióriport ugyanezzel az anyaggal kapcsolatosan.

  Kapcsolódó dokumentumok(2)

Vissza