Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Táborozási Tájékoztató
  2020.05.25.MDT Web-szerkesztőségHírkategória: Gyermekdiabetes

  Mint Önök előtt ismert, a közmédia „Jónak lenni jó!” adománygyűjtő kampányában befolyt állampolgári támogatásoknak köszönhetően számos diabétesz tábor finanszírozása valósult meg 2019-ben. A táborok keretrendszerét az Alapítvány nyújtotta, a gyermekek jelentkeztetését, a táborok fizikai megszervezését és lebonyolítását pedig Diabetológiai Gyermekgyógyász Szakellátó Intézmények és a gyermekkori diabétesz területén szintén jártas civil szervezetek végezték.

  Forrás: erzsebettaborok.hu

  Örömünkre szolgál, hogy a számos nehézséget okozó pandémiás helyzetet követően arról adhatunk tájékoztatást, hogy az Alapítvány táboroztatási rendszere és Támogatási Irányelvei alapján 2020-ban ismét biztosítottá válhatnak az Önök gyakorlata szerinti korábbi, vagy esetlegesen újonnan szervezett diabétesz táborok, amelyeket az Alapítvány továbbra is az adományokból finanszíroz, tekintettel arra, hogy a befolyt összegből még rendelkezésre áll fedezet.

  A fent említett külsős ottalvós és külsős napközi Diabétesz Erzsébet-táborok révén, az Önök együttműködésével az 1-es típusú diabéteszes gyermekek 2020-ban is felejthetetlen tábori élményekkel gazdagodhatnak – az Önök által megjelölt időpontokban, a jelenlegi helyzet alapján akár ősszel is[1] –, biztosítottá válhat számukra a napi megfelelő mennyiségű és minőségű étkezés (pótétkezések is), a programok és kirándulások, valamint táboroztatáshoz szükséges egyéb eszközök is beszerezhetők. Ezek részleteiről a jelentkezési felhívásokban és azok mellékleteiben foglaltak szerint nyújt az Alapítvány tájékoztatást, illetve e-mailen keresztül is készséggel állunk rendelkezésre minden felmerülő kérdésük esetén.

  ( [1] A pandémiás helyzettel összefüggő hatályos rendelkezések értelmében, így az Alapítvány önhibáján kívül, a táborok időpontja, megvalósításának lehetősége változhat.)

   

  Kérjük, hogy amennyiben Önök 2020-ban tervezik a táboraik megszervezését az Erzsébet Táborok rendszerén keresztül, úgy kérjük, hogy az alábbi linken elérhető Részvételi és igényfelmérési űrlap-ot a kért alapadatokkal szíveskedjenek kitölteni!

  Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a gyermekek speciális ellátása és a szükséges egészségügyi óvintézkedések mellett a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetre tekintettel 2020-ban még nagyobb hangsúlyt szükséges szentelni a táborok szervezésénél és a lebonyolításánál a biztonságra, az egészség megóvására, kérjük, hogy már a szervezés első pillanatától vegyék figyelembe az érvényben lévő egészségügyi és járványügyi előírásokat.

  Bármilyen kérdésükkel, forduljanak bizalommal az Alapítvány munkatársaihoz a diabetesz@erzsebettaborok.hu e-mail címen.

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim pályázata az MDT CSOM XIX. továbbképző rendezvényén történő részvétel támogatására

Pályázni lehet a kongresszusi költség egészére (regisztráció, szállás), vagy pedig résztámogatásra. Kérjük egyértelműen jelezni, hogy a pályázó teljes- vagy résztámogatásra pályázik.

Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények