Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

DIABETOLOGIA HUNGARICA ON-LINE

  • HUN
  • ENG

Együttműködés és motiváció az idős beteg kezelése során Cooperation and motivation in the treatment of the elderly patient

Domboróczki Zsolt dr.

Diabetologia Hungarica 2020. 4. szám

https://doi.org/10.24121/dh.2020.16

A krónikus betegségben szenvedők kezelésének alapvető feltétele a beteg és az orvos együttműködése, a cukorbeteg adottságainak megfelelő terápiás célok eléréséhez nélkülözhetetlen a páciens kellő motivációja, terápiahűsége. Ez életkortól függetlenül érvényes, de a különböző korcsoportok képviselőinél az eltérő problémák különböző megoldásokat, változatos kommunikációt és motivációs technikákat igényelnek. Az idősödő és idős betegek populációja népes, heterogén és dinamikusan változik, ugyanakkor számos közös jellemzővel rendelkezik. Azonosíthatóak az eredményes diabetológiai terápia útjában álló gátak és rendelkezésre állnak az idős cukorbeteg kooperációját segítő eszközök.

Patient-physician collaboration is a basic condition of the treatment of individuals with chronic diseases. Therapeutic adherence and adequate motivation are essential in order to achieve goals appropriate to the diabetic’s abilities. This is age independent however representatives of different age groups have different problems and need different solutions, diversified communication and motivation techniques. Populations of aging and elderly patients are numerous, heterogeneous and dynamically changing, however they have numerous common features. Barriers to effective diabetes treatment can be identified, tools are available to help elderly diabetics’ cooperation.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább