Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

PARTNEREINK

Novo Nordisk Hungária Kft.


A Novo Nordisk-ról röviden

A Novo Nordisk 1923-ban alapított, dániai központú, vezető globális egészségügyi vállalat. Célunk az, hogy előmozdítsuk a változást a cukorbetegség és más súlyos krónikus betegségek, például az elhízás, valamint a ritka vérképzőszervi- és endokrin rendellenességek legyőzése érdekében. Ezt úttörő tudományos felfedezésekkel, gyógyszereinkhez való szélesebb hozzáférés megteremtésével és a betegségek megelőzését és gyógyítását célzó munkánkkal tesszük. A Novo Nordisk 80 országban, mintegy 59.000 embert foglalkoztat, termékeit pedig közel 170 országban forgalmazza.

Vállalatunk hozzáadott értéke a társadalom számára

Míg cégünk indulása, 1923 óta jelentős fejlődés ment végbe az orvostudományban, a súlyos krónikus betegségben szenvedők száma továbbra is riasztó ütemben növekszik, jelentős terhet rakva az egyénekre, a családokra és a társadalmakra.

Cégünk céljait követve minden országban elkötelezettek vagyunk az egyéni - és a népegészség javítása mellett a 2-es típusú cukorbetegség és az elhízás elterjedésének megelőzésével, a veszélyeztetett betegek számára megfizethető ellátáshoz való hozzáférés biztosításával, valamint az életminőség javítását szolgáló innováció ösztönzésével.

Inspirációként szolgálnak számunkra az általunk támogatott emberek és partnereink, figyelünk, tanulunk és cselekszünk – ösztönözzük a változást a ma és a jövő generációi számára.

Elkötelezettek vagyunk abban, hogy változást érjünk el

A Novo Nordisk vállalatnál úgy hisszük: változást úgy lehet elérni, ha mindig azt kérdezzük, „hogyan” valósítható meg valami, és soha nem arra gondolunk: jó lenne, de... . Hogyan győzhetjük le a cukorbetegséget és más súlyos krónikus megbetegedéseket? Hogyan nyerhetjük meg a klímaváltozás elleni harcot? Hogyan befolyásolhatjuk pozitív irányban társadalmunk egészségét ma, és hogyan hozhatunk pozitív változást a jövő generációi számára?

Regisztrált szakemberként bejelentkezést követően tekintse meg szakmai és orvosi információs tartalmainkat! Az oldal eléréséhez kérjük kattintson a lenti bannerre▼ Ez a gyógyszer fokozott felügyelet alatt áll, mely lehetővé teszi az új gyógyszerbiztonsági információk gyors azonosítását. Az egészségügyi szakembereket arra kérjük, hogy jelentsenek bármilyen feltételezett mellékhatást.

A GYÓGYSZER NEVE: RYBELSUS® 3 mg tabletta, RYBELSUS® 7 mg tabletta, RYBELSUS® 14 mg tabletta.

MINŐSÉGI ÉS MENNYISÉGI ÖSSZETÉTEL: RYBELSUS® 3 mg tabletta: tablettánként 3 mg szemaglutidot* tartalmaz. RYBELSUS® 7 mg tabletta: tablettánként 7 mg szemaglutidot* tartalmaz. RYBELSUS® 14 mg tabletta: tablettánként 14 mg szemaglutidot* tartalmaz.

qr*humán glükagonszerű peptid-1-analóg (GLP-1-analóg), rekombináns DNS-technológiával Saccharomyces cerevisiae sejtekben előállítva.

GYÓGYSZERFORMA: Tabletta. RYBELSUS® 3 mg tabletta: Fehér vagy világossárga, ovális alakú tabletta (7,5 mm × 13,5 mm), az egyik oldalán „3”, a másik oldalán „novo” mélynyomású jelzéssel. RYBELSUS® 7 mg tabletta: Fehér vagy világossárga, ovális alakú tabletta (7,5 mm × 13,5 mm), az egyik oldalán „7”, a másik oldalán „novo” mélynyomású jelzéssel. RYBELSUS® 14 mg tabletta: Fehér vagy világossárga, ovális alakú tabletta (7,5 mm × 13,5 mm), az egyik oldalán „14”, a másik oldalán „novo” mélynyomású jelzéssel.

A készítmény rendelése előtt kérjük, olvassa el a hatályos teljes alkalmazási előírást!

A hatályos alkalmazási előírás teljes szövege megtalálható az Európai Gyógyszerügynökség honlapján:
https://www.ema.europa.eu/en/medicines/human/EPAR/rybelsus#product-information-section

Megjegyzés: A QR kód a készítmény oldalára mutat. A magyar nyelvű alkalmazási előírás ezen az oldalon a Product information szakasz első lenyíló listájában (Available languages), a Hungarian szóra kattintva érhető el.

Feltételezett mellékhatások bejelentése: A gyógyszer engedélyezését követően lényeges a feltételezett mellékhatások bejelentése, mert ez fontos eszköze an¬nak, hogy a gyógyszer előny/kockázat profilját folyamatosan figyelemmel lehessen kísérni. Az egészségügyi szakembereket kérjük, hogy jelentsék be a feltétele¬zett mellékhatásokat a hatóság részére az alábbi elérhetőségek valamelyikén keresztül: Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ; Postafiók 450, H-1372 Budapest; honlap: www.ogyei.gov.hu; elektronikus bejelentő form: https://mellekhatas.ogyei.gov.hu/;
e-mail: adr.box@ogyei.gov.hu

TÁMOGATÁSSAL ÉS ÁRRAL, VALAMINT A RENDELHETŐSÉGGEL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓ: A RYBELSUS® 3 mg tabletta, a RYBELSUS® 7 mg tabletta és a RYBELSUS® 14 mg tabletta osztályozási besorolása: „V” – orvosi rendelvényhez kötött gyógyszer. Bővebb információért olvassa el a gyógyszer alkalmazási előírását! A RYBELSUS® 3 mg tabletta gyógyszerkészít¬mény bruttó fogyasztói ára: 36 071 Ft, tb-támogatás: 25 250 Ft, térítési díj: 10 821 Ft Eü. 70 1. pont szerinti rendelés esetén. A RYBELSUS® 7 mg tabletta és a RYBELSUS® 14 mg tabletta gyógyszerkészítmény bruttó fogyasztói ára: 39 407 Ft, tb-támogatás: 27 585 Ft, térítési díj: 11 822 Ft Eü. 70 1. pont szerinti rendelés esetén.
Az anyag lezárásakor hatályos NEAK Publikus Gyógyszertörzs alapján.

Novo Nordisk Hungária Kft.qr
1117 Budapest, Buda-part tér 2.
Tel: 06-1-325-9161, fax: 06-1-325-9169
www.novonordisk.hu
Mellékhatás-jelentés esetén: safety-hu@novonordisk.com

Az oldalon található előadások és írások a szerzők véleményét tükrözik. Az Novo Nordisk Hungária Kft. a gyógyszerei alkalmazását minden esetben az alkalmazási előírással összhangban javasolja.

Novo Nordisk Hungária Kft.
1117 Budapest Buda-part tér 2.
Tel: 06-1-325-9161, fax: 06-1-325-9169
www.novonordisk.hu

Mellékhatás-jelentés esetén: safety-hu@novonordisk.com

HU24RYB00003 | 2024-02-18