Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Összefoglaló a pénteki eseményekről
  2009.04.18. | MDT Web-szerkesztőség | Hírkategória: Általános
  TihanyPénteken már a kora reggeli szimpóziumon nagy tömeg hallgatta az előadókat, és ez így folytatódott egész nap. Nagy sikere volt a 11:00-kor kezdődő workshopoknak is. Itt kisebb csoportokban hallgathattak meg előadást a résztvevők genetikai érdekességekről, egy veszprémi most feltérképezett MODY 3 családról, a cukorbetegség kezeléséről pajzsmirigy működési zavarokban, az orvos-beteg-nővér kommunikációról, a kiégés szindrómáról, az inzulinpumpáról egy eset bemutatásával és végül a legnagyobb sikert arató a diabetológiával kapcsolatos jogszabályokról, rendeletekről.

  13:30-kor a Wimbledon teremben zajlott a Magyar Diabetes Társaság Közgyűlése. A Társaság ünnepélyes keretek között avatta fel zászlóját. A Vezetőség felkérésére Zettwitz Sándor és Zettwitz Sándorné Szabó Lőrinc idézetével: "Hinni a szépet, lehetetlent, hogy egyszer valóra válik" kötötték fel az első szalagot.

  Elkészült a Pro Diabetologia emlékérem, melyet a soron következő vezetőségi ülésen, illetve a Társaság székházában szervezett baráti összejövetelen ad át az eddigi díjazottaknak a Társaság elnöke. 

  Prof. Dr. Barkai László, a Társaság alelnöke beszámolójában kiemelte annak jelentőségét, hogy az újonnan szervezett belgyógyász szakmai  kollégiumba három, a gyermekgyógyász szakmai kollégiumba pedig egy diabetológus orvos került, ami szépen jelzi a diabetológia egyre növekvő jelentőségét az orvoslásban.

  A pénztárosi beszámolóban Blatniczky Főorvos Úr a Társaság költségvetéséről beszélt, Dr. Baranyi Éva pedig az Oktatási, Minősítő és Koordinációs Bizottság 2008-as eredményeit mondta el. 2009 áprilisáig bezárólag 410 MDT Diabetológus orvost tart számon a Bizottság, 17 Kolléga szerzett minősítést, és több, mint 100 Kollégának van folyamatban a minősítése. Elhangzott a következő vizsga időpontja: 2009. június 5-én lesz legközelebb lehetőség a minősítés megszerzésére. 177 akkreditált szakellátóhely van jelenleg Magyarországon, a tavalyi évhez képest ez a szám nem változott jelentős mértékben.

  Guti Péter, a Tudomány Kiadó elnöke átadta a Diabetologia Hungaricaban 2008-ban megjelent legjobb publikációk díját, melyet Pogátsa Gábor Professzor Úr és ifjúsági kategóriában Dr. Putz Zsuzsanna vehetett át.

  Dr. Vándorfi Győző a Társaság Web-rendszerének működéséről [ www.diabet.hu ] számolt be. Több, mint 1500 rendszeres felhasználóval, többezres napi letöltés számmal, az új szakmai szolgáltatásokkal igen sikeresnek bizonyult a honlap.

  Kiosztották a 2008-ban diabetológia témában magyar és idegen nyelven megjelent legjobb publikációk díjait, melyet Dr. Nagy Géza idegen nyelvű, illetve Dr. Nádas Judit magyar nyelvű publikációjáért vehetett át.

  Kihirdette a Társaság a Lilly Hungária Kft. által támogatott klinikai kutatási ösztöndíjat, amely nyilvános pályázat útján igényelhető. További részleteket a Web-rendszerben olvashat az ösztöndíjról.

  A Társaság jóváhagyta az Inzulinpumpa Munkacsoport megalakulását, melynek alakuló ülése 2009. április 18-án szombaton 12:45-kor lesz, ahova minden résztvevőt szeretettel várnak!
   
  Két új díjat alapított a Közgyűlés, a Pro Aegrotibus illetve a Kiváló Diabetes Edukátor díjat, melynek részletei a honlapon olvashatók.

  Három könyvbemutató is volt a pénteki napon: Dr. Jermendy György és Dr. Winkler Gábor az Inkretinhatáson alapuló antidiabetikus terápia cukorbetegségben című könyve, Dr. Fövényi József és Dr. Soltész Gyula: Inzulinnal kezeltek kézikönyve, illetve Dr. Baranyi Éva és Dr. Winkler Gábor: A nő és a cukorbetegség című könyve került bemutatásra, mindhárom nagy sikerrel.

  A holnapi napon is sok szeretettel várjuk a szimpóziumokon, előadásokon, és a Társaság standján, a Media Caféban is!

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer-Ingelheim Kft. pályázata az MDT CSOM XIX. továbbképző rendezvényén történő részvétel támogatására

Pályázni lehet a kongresszusi költség egészére (regisztráció, szállás), vagy pedig résztámogatásra. Kérjük egyértelműen jelezni, hogy a pályázó teljes- vagy résztámogatásra pályázik.

Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT és a Boehringer-Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer-Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények