Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Tudósítás rendezvényekről
 • Az MDT Kongresszus Szervezőbizottság társelnökeinek köszöntője
  2019.04.25. | MDT Hírmondó | Hírkategória: Tudósítás rendezvényekről

  Megtiszteltetés és nagy öröm számunkra, hogy 2016 után immáron második alkalommal köszönthetjük önöket a Magyar Diabetes Társaság éves nagygyűlésén Debrecenben. A XXVII. kongresszus szervezőbizottságának társelnökeiként szeretettel üdvözöljük a részt vevő diabetológus, belgyógyász, gyermekgyógyász, kardiológus, nefrológus, endokrinológus, háziorvos szakorvosokat, szakorvos-jelölteket, rezidenseket, az edukátor, dietetikus, podiáter, diabetológiai szakápoló munkatársainkat, valamint a társszakmák és a gyógyszercégek képviselőit.

  Az évente megtartott nagygyűlés szakmai indokoltságát jelzi, hogy mind a nemzetközi, mind a hazai diabetológiai rendezvényeken évről évre igen jelentős mértékben növekszik a szakmai újdonságok, új terápiás lehetőségek száma, korszerű kezelési irányelvek születtek az utóbbi években. Az eredeti tudományos kutatási eredmények, érdekes esetismertetések mellett a jelen rendezvény lehetőséget nyújt a naprakész ismeretek elsajátítására, orvosi gondolkodásunk és gyakorló orvosi, betegoktatási tevékenységünk korszerűsítésére. Mindehhez a kongresszus prominens külföldi és hazai előadóinak áttekintő előadásai is nagymértékben hozzájárulnak majd. Helyi szervezőként bízunk abban, hogy a rendezvénynek Debrecen városa, az egykori „kálvinista Róma”, az 1848-49-es szabadságharcban a „szabadság őrvárosának” nevezett, az utóbbi években látványos, dinamikus fejlődésen áteső, több mint 200 000 lakosú alföldi nagyváros infrastruktúrájával, szállodáival, múzeumaival, éttermeivel, a Belváros és a Nagyerdő hangulatos utcáival, tereivel, a tavaszt köszöntő, zöldellő parkjaival méltó hátteret nyújt. A Debreceni Egyetem Belgyógyászati Intézete és a Debreceni Egyetem, Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Belgyógyászati osztálya, a társklinikák és nagy forgalmú járóbeteg-szakrendelések, a kutatást és a gyógyszerfejlesztést, a táplálkozástudományt szolgáló intézetek, munkacsoportok nyújtanak a cukorbetegek gondozásában, kezelésében, a szövődmények megelőzésében és korszerű ellátásában nélkülözhetetlen segítséget, egyúttal a helyi szervezők számára biztosítják a szakmai hitelességet. Kérjük önöket, éljenek a Debrecen városa által nyújtott kikapcsolódási lehetőségekkel! A Déri Múzeum, a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum és a Debreceni Irodalom Házának kiállításai is bizonyára kellemes élményt nyújtanak, egyúttal bízunk az esti kulturális programok sokszínűségében. A szervezőbizottság tagjaiként reméljük, a kongresszusra és Debrecen városára évek múlva is jó szívvel, kellemes élményekkel gazdagodva gondolnak majd.Tartalmas kongresszust kívánunk mindenkinek!

  Dr. Petró Gizella és Dr. Balogh Zoltán
  a szervezőbizottság társelnökei

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények