Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

GDPR

Fontos felhívás felhasználóink számára!

Az EU Egységes Adatvédelmi Szabályozást vezetett be 2018.05.26-tól. Kérjük, a honlapra belépve nyilatkozzon adatai kezeléséről! Amennyiben nem hagyja jóvá adatainak kezelését, a későbbiekben nem kaphat hírlevelet.

MDT2019

Magyar Diabetes Társaság XXVII. Kongresszusa

2019. április 25-28.
Debrecen, Kölcsey Központ

Elérhető a Programfüzet!

www.diabet.hu/mdt2019

MDT APP

MDT app


Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy az MDT hivatalos mobil applikációja "Diabetológus" néven már letölthető a vezető okostelefon platformokra!

Támogatók

Határozat az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója címek feltételeiről

Az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója elfogadja és támogatja az MDT céljait és missziós nyilatkozatát.

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Tudósítás rendezvényekről
 • Tisztelt Kongresszusi Résztvevők! – Prof. Dr. Kempler Péter köszöntője
  2018.10.11. | MDT Hírmondó | Hírkategória: Tudósítás rendezvényekről

  Második alkalommal kerül megrendezésre Győrben az MDT Regionális kongresszusa, összekötve négy munkacsoport, a Családorvosi, az Edukációs, a Metabolikus és a Genetikai Munkacsoport továbbképző rendezvényével.

  Adódik a kérdés, hogy miért volt érdemes sort keríteni ilyen típusú kongresszusra. A diabetológiai ellátás több nagyvárosunkban az utóbbi években átalakult, a városi kórházakat – a fővárost kivéve – a klinikákhoz csatolták. Az MDT diabetológus orvosa minősítést felváltotta a hivatalos, államilag elismert diabetológiai licenc, megalakultak a diabetológiai licenc grémiumok. E változásokkal párhuzamosan az utóbbi években az MDT kongresszusainak az egyetemi városok adtak helyet. Mivel Debrecen és Szeged is Kelet-Magyarországon található, célszerűnek tűnt a nyugati országrészben is rendszeressé tenni egy MDT-rendezvényt, ezt szerveztük meg két évvel ezelőtt elsőként Győrben. A kongresszusi helyszín optimálisnak tűnt, ezért ezen nem változtattunk.

  A fentiek mellett az MDT munkacsoportjai igen sokat fejlődtek az utóbbi években. A legtöbb, részben regionális rendezvény a Családorvosi Munkacsoporthoz köthető, és a győri rendezvény szervezésében is talán a legaktívabban ez a munkacsoport vett részt. Ez logikus, végül is a 2-es típusú cukorbetegek ellátásában a legnagyobb teher a családorvosokra hárul. Igen nívós munkát végez a Genetikai Munkacsoport is, ez év szeptemberében szerveztek tudományos szimpóziumot 70 fő részvételével. A Metabolikus és az Edukációs Munkacsoport az MDT legrégebben működő, kiváló munkacsoportjai sorába tartozik, munkájukra mindig számíthatunk. Bár a rendezvény nevében nincs nevesítve, aktívan részt vállalt a program létrehozásában dr.
  Kajetán Miklós vezetésével a Diabeteses Láb Munkacsoport is. E munkacsoport külön érdeme, hogy ez év februárjában aktív közreműködésükkel megjelenhetett a diabeteses láb ellátásával foglalkozó interdiszciplináris irányelv.

  Köszönöm dr. Oláh Ilona, dr. Hidvégi Tibor és dr. Gaál Zsolt magas színvonalú munkáját, amelynek köszönhetően kiváló szakmai programot sikerült összeállítani.

  A kongresszus minden résztvevőjének minél hasznosabb és kellemesebb időtöltést kívánok!

  Prof. Dr. Kempler Péter
  az MDT Elnöke

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
A 77 Elektronika Kft. és a MDT Ifjúsági Pályázata külföldi kongresszusi részvétel támogatására

Az Ifjúsági Pályázat célja a klinikai diabetológia területén tevékenykedő 40 év alatti orvosok szakmai továbbképzésének elősegítése. A pályázat meghirdetését a 77 Elektronika Kft. által a Magyar Diabetes Társaság számára orvos-szakmai továbbképzésre biztosított korlátozásmentesen felhasználható 6 millió forint összegű támogatási keret teszi lehetővé.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények